27. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sundmüügid lõid Läti korterite hinna 50% alla

Äriuudiste portaal biznews.lv vahendab Läti kohtutäituri Agnese Bike ülevaadet olukorrast kinnisvaraturul, kus iga päev tuleb sundmüüki sadu uusi kinnisobjekte ning korterid on odavnenud 50%.

"Iga päev müüakse oksjonitel üha rohkem ja rohkem kinnisvaraobjekte. See tähendab, et inimesed ei suuda laene tasuda. Ja kahjuks tekib suletud ring, kuna vara ei õnnestu ka müüa. Praegune kinnisvara hind on kaugel sellest, mis see oli laenu saamise hetkel," rääkis Bike ajalehele Kurzemes Vards.

Läti kohtutäiturid korraldavad päevas kuni kuus enampakkumist, kuid huvilisi käib neil oksjonitel vähe. Inimestel pole raha ja laenu enam ei anta, selgitas Bike.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474