3. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omavalitsused investeerivad raskele ajale vaatamata

Rahandusministeeriumi andmete põhjal laenab enamik Pärnumaa omavalitsusi konservatiivselt, samal ajal kerkib maakonda järjest uusi hooneid majanduslikult keerulisele ajale vaatamata.

Rahandusministeeriumi kodulehel üleeile avaldatud omavalitsuste eelarvete oktoobri aruande järgi on näiteks 49,2 miljoni kroonise eelarvega Vändra alevil 4,5 miljonit krooni võlakohustusi, kuigi ainuüksi sel sügisel alanud tervishoiukeskuse ehituse maksumus võib varasemate arvutuste põhjal küündida 100 miljoni kroonini, kirjutas Pärnu Postimees.

Peale selle on omavalitsus kavandanud, et suudab lähiaastail teha alevisse investeeringuid teisegi 100 miljoni krooni eest, seda fondide abiga, mis eeldavad omaosalust, milleks alevil tuleks oluliselt suurendada oma laenukoormust.

Vändra alevivanem Toomas Sonts möönis, et enamik investeeringuid sõltub sellest, kuidas õnnestub neile fondidest raha saada, et oma kulud võimalikult madalal hoida.

"Meil on aastaid olnud skeem: enne me ei investeeri, kui ei ole kuskiltki mingigi projektiga raha saanud, võtame laenu ainult kaasfinantseerimiseks. Oleme rehkendanud, millal paar eelnevat laenu kustub, et laenukoormis ei läheks väga suureks," rõhutas Sonts.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474