9. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linn jätkab farmaatsiatehase kõrghoonega

Tallinna volikogu linnamajanduskomisjon arutab täna Tondi ja Seebi tänavate ning raudtee vahelise kvartali detailplaneeringu eskiisi kooskõlastamist.

Tegu on Tallinna Farmaatsiatehasele kuuluva kinnistuga, mis lülitati kevadel keskerakondliku linnavalitsuse survel kõrghoonete teemaplaneeringusse ehk nende alade hulka, kuhu saab ehitada kõrghooneid.

Tallinna linnaplaneerimise ameti detailplaneeringute teenistuse direktori Arvo Rikkineni selgitusel peab detailplaneeringu eskiis läbima linnamajanduskomisjoni, kui muudetakse kehtivat üldplaneeringut.

Linnavolikogu Isamaaliidu fraktsiooni liige Indrek Raudne lubas täna linnamajanduskomisjonis kohal olla ning teemal opositsiooni poolt silma peal hoida.

Eelmise aasta augustis kandis Tallinna Farmaatsiatehas 500 000 krooni sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital arvele, mille eest pidi ajalehes Vesti Dnja ilmuma farmaatsiatehase reklaame. Reklaame aga avaldatud pole. Sihtasutuse endise juhatuse liikme Tarmo Lausingu sõnul kasutati raha ajalehe igapäevaste kulude katmiseks.

Kõrghoonete rajamise eelduseks on hoone paiknemine suurte magistraalide ristumiskohas. See nõue esitatakse, et ei tekiks probleeme transpordi ja liikluse korraldamisega.

Nimetatud kriteeriumist möödaminekuks tegi linnavalitsus täiendava analüüsi ja leidis, et kuigi suurte magistraalide ristumist Tondi kõrghoonete piirkonnas ei ole, võib magistraalide ristumisena käsitleda ka trammi lõpp-peatust ja läheduses asuvat rongipeatust. Seda hoolimata linnaplaneerijate pikaajalisest vastuseisust.

Keskerakondlikul linnavalitsusel läks nii Jüri Ratase kui ka Edgar Savisaare eestvedamisel sisuliselt kaks aastat, et Tondi piirkond planeeringusse saada, kirjutas Äripäev tänavu mais. Esmalt tuli Kristiine linnaosavalitsuse halduskogu otsust muutma panna ja seejärel linna tipp-planeerijad Ike Volkov ja Endrik Mänd suukorvistada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474