11. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus kasvas tööpuudus aastaga poole võrra

Tartumaal registreeritud töötute hulk tegi novembris hoogsa hüppe ja ületas 2000 inimese piiri, kusjuures vaid väike osa töötutest saab koondamisraha ja töötuskindlustushüvitise.

Oktoobris võttis end tööturuameti Tartumaa osakonnas arvele 588 inimest, novembris aga rekordilised 604 töötut, kellest koondatuid on Tööturuameti Tartu osakonna juhataja Aino Halleri sõnul vaid 78, kirjutas Tartu Postimees.

"Suurem osa lahkub poolte kokkuleppel, aga võimalusi inimestest ilma koondamiseta lahti saada on teisigi ja paljud Tartu maakonna ärimehed kasutavad neid," sõnas Haller. Töötuskindlustushüvitisest jäävad poolte kokkuleppel lahkujad ilma ja peavad piirduma vaid tuhandekroonise töötutoetusega.

Novembri lõpus oli Tartumaal 2052 registreeritud töötut, mullu samal ajal vaid 1001.

Tartumaa tööjõust on nüüd 2,9 protsenti registreerunud töötuid, ent tegelik tööpuudus on ilmselt kaks korda suurem. Eesti keskmine registreeritud töötuse määr on 4,1 protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474