13. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Herkel: Venemaa vilistab Gruusia pingutustele

Gruusia on püüdnud hoolikalt täita sõjalise konflikti puhkemise järel endale võetud kohustusi, aga Venemaa lihtsalt vilistab nendele, kirjutas Isamaa ja Res Publica Liidu liige ja riigikogu liige Andres Herkel oma ajaveebis.

„Eile levitas Interfaks Kossatšovi (Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšovi- toim) avaldust ENPA uue dokumendi ettevalmistamisest ja Venemaa huvist „taotleda küsimuse objektiivset käsitlemist”. Sõna „objektiivne”, kui Vene poliitikud seda kasutavad, tähendab eeskätt Venemaa riiklike valede tunnustamist teiste riikide poolt,“ kirjutas Herkel.

Kui Gruusia on olnud koostööst rahvusvaheliste missioonidega huvitatud ja nende jaoks on loodud piiramatu ligipääs kõigile riigi kontrolli all olevatele piirkondadele, siis Venemaa pole Medvedevi (Venemaa president Dmitri Medvedev-toim.) ja Sarkozy (Euroopa Liidu eesistuja Prantsusmaa president Ncolas Sarkozy-toim.) kokkulepet täitnud. Venemaa ja Lõuna-Osseetia de facto võimud pole OSCE vaatlejaid Lõuna-Osseetiasse lubanud. Samuti pole ligipääs tagatud Euroopa Liidu vaatlejatele, mis muuhulgas takistab administratiivpiiril toimuvate vägivallajuhtumite uurimist, kirjeldas Herkel mitmeid rikkumisi ning lisas, et Venemaa teeb takistusi isegi ÜRO julgeolekunõukogu otsuste täitmisele.

„Minemata pisemate detailide juurde peab kõigi rahvusvaheliste kohustuste puhul nentima, et Georgia (Gruusia-toim.) püüab kohustusi järgida, kuid Venemaa mitte. Kossatšovi soov küsimuse „objektiivse käsitlemise” järele tähendab tõlgitult seda, et Venemaa arvates tulebki jõupositsiooni võtta kui objektiivset tõde,“ kirjutas Herkel sissekande kokkuvõtteks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474