Herkel: Venemaa vilistab Gruusia pingutustele

Gruusia on püüdnud hoolikalt täita sõjalise
konflikti puhkemise järel endale võetud kohustusi, aga Venemaa lihtsalt vilistab
nendele, kirjutas Isamaa ja Res Publica Liidu liige ja riigikogu liige Andres
Herkel oma ajaveebis.

„Eile levitas Interfaks Kossatšovi (Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšovi- toim) avaldust ENPA uue dokumendi ettevalmistamisest ja Venemaa huvist „taotleda küsimuse objektiivset käsitlemist”. Sõna „objektiivne”, kui Vene poliitikud seda kasutavad, tähendab eeskätt Venemaa riiklike valede tunnustamist teiste riikide poolt,“ kirjutas Herkel.

Kui Gruusia on olnud koostööst rahvusvaheliste missioonidega huvitatud ja nende jaoks on loodud piiramatu ligipääs kõigile riigi kontrolli all olevatele piirkondadele, siis Venemaa pole Medvedevi (Venemaa president Dmitri Medvedev-toim.) ja Sarkozy (Euroopa Liidu eesistuja Prantsusmaa president Ncolas Sarkozy-toim.) kokkulepet täitnud. Venemaa ja Lõuna-Osseetia de facto võimud pole OSCE vaatlejaid Lõuna-Osseetiasse lubanud. Samuti pole ligipääs tagatud Euroopa Liidu vaatlejatele, mis muuhulgas takistab administratiivpiiril toimuvate vägivallajuhtumite uurimist, kirjeldas Herkel mitmeid rikkumisi ning lisas, et Venemaa teeb takistusi isegi ÜRO julgeolekunõukogu otsuste täitmisele.

„Minemata pisemate detailide juurde peab kõigi rahvusvaheliste kohustuste puhul nentima, et Georgia (Gruusia-toim.) püüab kohustusi järgida, kuid Venemaa mitte. Kossatšovi soov küsimuse „objektiivse käsitlemise” järele tähendab tõlgitult seda, et Venemaa arvates tulebki jõupositsiooni võtta kui objektiivset tõde,“ kirjutas Herkel sissekande kokkuvõtteks.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised