20. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Iraagi-missioon võib peagi lõppeda

Iraagi parlament lükkas tagasi eelnõu, mis seadusena jõustudes oleks lubanud võõrvägedel, sealhulgas ka eestlastel, viibida riigis ka pärast 2008. aastat, vahendas BBC.

Eelnõu vastu hääletas 80 parlamendiliiget, poolt oli 68 saadikut. Otsus pole veel lõplik, sest eelnõu läks valitsuskabinetti parandamiseks.

ÜRO mandaat lõpeb Iraagis 31. detsembril 2008. USA on sõlminud Iraagiga kokkuleppe, et tema sõdurid võivad riigis viibida 2012. aastani. Lisaks USA vägedele on Iraagis 4100 Suurbritannia, 1000 Austraalia, 500 Rumeenia, 200 El Salvadori ja 40 Eesti sõdurit.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni Mati Raidma ütles täna ERR Uudistele, et Iraagi parlamendi otsus tähendab seda, et Eesti kaitseväelased tulevad vähemalt ajutiselt Iraagist ära.

Iraagis pooleaastase missiooni lõpetanud 34-liikmeline kergejalaväerühm Estpla-17 jõuab Eestisse tagasi pühapäeval, kuid uus jalaväerühm Estpla-18 jääb Eestisse ootama korraldust Iraagi poole teele asuda, vahendas Postimees.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474