22. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolleegid: Romet ei kadunud töö tõttu

Tallinna kesklinna valitsuse töötajad rõhutavad Äripäevaga vesteldes, et nende reede öösel kadunuks jäänud töökaaslane Romet Põldme haihtumise põhjus ei ole kindlasti seotud tema igapäevaste ametikohustuste täitmisega.

Linnaosavalitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Malle Pahapilli asetäitja, 1,5 aastat linnaosavalitsuses töötanud Romet Põldme (25) tegeleb maa küsimuste, linnakujunduse alaste projektide elluviimise, detailplaneeringute menetlemise ja nende arutelude läbiviimisega ja halduskogu materjalide vastuvõtmisega.

Osakonnajuhataja Pahapill oli üks kolmikust, kes neljapäeva õhtul alanud ja reede varahommikul lõppenud linnaosavalitsuse jõulupeolt taksoga koju sõitnud seltskonnas viibis. Pidutseti Mustamäe teel asuvas Cantina La Cucarachas.

"Romet astus taksost välja umbes 50 meetri kaugusel oma kodumajast. Tänaval ei olnud sel hetkel ühtki hingelist. Vahetult enne oli ainult üks auto mööda sõitnud," meenutab Pahapill. Romet oli napsine, kuid kindlasti mitte umbjoobes.

Järgmisel hommikul ei aimanud ükski Rometi kolleeg halba, sest linnaosa valitsuse juhataja asetäitja Kaia Sarnet märgib, et vanemad kolleegid olid eelmisel õhtul spetsiaalselt just Rometile öelnud, et ta võib reede hommikul hiljem tööle tulla.

"Ta on alati olnud väga täpne ja korrektne töötaja. Vajadusel on alati teinud ületunde. Tema tööülesannete sekka kuulub ainult detailplaneeringute menetlemine, ta ei kinnitanud neist ühtki. Tal ei olnud sellist pädevustki. Romet ei saanud enda ametikohast lähtuvalt ka ühtki menetlusotsust mõjutada või suunata," rõhutab Sarnet.

Sarnet ja Pahapill istuvad kõrvuti. Mitme Äripäeva küsimuse peale toksab linnaosa asevanem osakonnajuhataja Pahapilli kätt. Miks, jääb selgusetuks.

Linnaosavanem Marek Jürgenson eitab samuti kategooriliselt, et Rometi kadumise taga võiksid olla mingisugused tööalased fopaad. Ta ei taha kuuldagi võimalusest, et Romet jäi mõne konkreetse detailplaneeringu menetlemise tõttu kellelegi jalgu.

"Kõik need kommentaarid, mis erinevate ajalehte lugudele on kirjutatud, ei vasta tõele. Et Põldme kadus mingite detailplaneeringute pärast ja... Kui detailplaneeringud, siis on teada, mis mehega tegemist... Et jälle üks keskerakondlasest pistisevõtja... See on kõik pahatahtlik vale. Midagi sellist ei tasu Rometi kadumise tagant otsida. Tema kadumise järel on küll kriminaalpolitseinikud meid küsitlenud, kuid kapo pole meie vastu kohe kindlasti mingit huvi tundnud," kinnitab Jürgenson.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474