29. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pistisenõudjast keskkonnaametnik astub kohtu ette

Viru Ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab Ida-Virumaa Keskkonnateenistuse juhatajat Agu Värimäed pistise nõudmises, teatas prokuratuur.

Prokuratuur süüdistab Värimäed selles, et ta kasutas 2008. aasta jaanuari lõpus kahel korral ära oma ametiseisundit ja sellest tulenevaid õigusija nõudis Ida-Virumaal Toila vallas oleva kinnistu omanikult pistisena kinnistul asuva tee aluse maa müüki. Uurija selgitas välja, et Värimäe tahtis maatükki liita oma hõimlasele kuuluva kinnistuga.

Maatüki müümise korral lubas Värimäe kooskõlastada kinnistule rajatava kaevu projekti, samuti lubas ta kinnistu omanikule, et kooskõlastuste hankimine kavandatavatele ehitistele sujuks Ida-Virumaa Keskkonnateenistuses ka edaspidi. Maa müügist keeldumise korral ähvardas Agu Värimäe, et kinnistu omanik ei saa Ida-Virumaa Keskkonnateenistusest ühtegi kooskõlastust.

Oma tegevusega pani Agu Värimäe toime ametiisiku poolt vara üleandmise nõudmise vastutasuna selle eest, et ametiisik oma ametiseisundit kasutades paneb toime seadusega lubatud teo ning asetas selleks isiku olukorda, kus ta oleks sunnitud andma pistist, hoidmaks ära kahjulikke tagajärgi oma seaduslikele huvidele ja õigustele, s.o KarS § 293 lg 2 p 2 järgi kvalifitseeritava kuriteo, teatas prokuratuur.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474