29. detsember 2008
Jaga lugu:

Pistisenõudjast keskkonnaametnik astub kohtu ette

Viru Ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab Ida-Virumaa Keskkonnateenistuse juhatajat Agu Värimäed pistise nõudmises, teatas prokuratuur.

Prokuratuur süüdistab Värimäed selles, et ta kasutas 2008. aasta jaanuari lõpus kahel korral ära oma ametiseisundit ja sellest tulenevaid õigusija nõudis Ida-Virumaal Toila vallas oleva kinnistu omanikult pistisena kinnistul asuva tee aluse maa müüki. Uurija selgitas välja, et Värimäe tahtis maatükki liita oma hõimlasele kuuluva kinnistuga.

Maatüki müümise korral lubas Värimäe kooskõlastada kinnistule rajatava kaevu projekti, samuti lubas ta kinnistu omanikule, et kooskõlastuste hankimine kavandatavatele ehitistele sujuks Ida-Virumaa Keskkonnateenistuses ka edaspidi. Maa müügist keeldumise korral ähvardas Agu Värimäe, et kinnistu omanik ei saa Ida-Virumaa Keskkonnateenistusest ühtegi kooskõlastust.

Oma tegevusega pani Agu Värimäe toime ametiisiku poolt vara üleandmise nõudmise vastutasuna selle eest, et ametiisik oma ametiseisundit kasutades paneb toime seadusega lubatud teo ning asetas selleks isiku olukorda, kus ta oleks sunnitud andma pistist, hoidmaks ära kahjulikke tagajärgi oma seaduslikele huvidele ja õigustele, s.o KarS § 293 lg 2 p 2 järgi kvalifitseeritava kuriteo, teatas prokuratuur.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee