2. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gild ei kommenteeri Q Vara võlakirjatagatiste realiseerimist

Gild Bankers, kes on andnud kõrge intressimääraga Q Varale laenu, loobus Sampo Panga võlakirjade tagatiste realiseerimise otsust kommenteerimast, põhjendades seda investorite huvide kaitsmisega.

Äripäev küsis möödunud aasta viimasel päeval, kuidas mõjutab Sampo Panga otsus Gild Bankersit ja riskifondi Gild Arbitrage investoreid, kes on aktsiate tagatisel andnud kinnisvaraarendajale laenu. Samuti küsis leht, kas investeerimisfirma on sarnaselt Sampo Pangale astunud jõulisi samme, et oma laenuraha Q Varalt kätte saada. Lisaks esitati teisigi küsimusi. Kommunikatsioonijuht Kadri Kütt ütles e-kirjas, et vastab lühidalt, nagu Gild Bankers ka varasemalt on antud teemat kommenteerinud.

"Nimelt on tegemist ainult ühega ligi 40st GILD Arbitrage`i investeeringust ja investorite huve silmas pidades me ei kommenteeri oma investeeringute juhtimisega seonduvaid üksikasju. Ka antud investeeringuga toimetame eelkõige fondi investorite huvidest lähtudes," selgitas Kütt.

Q Vara võlakirjaemissiooni tagatis- ja makseagent Danske Bank teatas 30. detsembril 2008. a. börsile, et asus võlakirjade tagatisvara realiseerima.

Päev hiljem teatas volikirja alusel Q Vara esindav Ivo Lillepea börsile, et esitas Harju Maakohtule avalduse saneerimismenetluse algatamiseks, kuna ettevõte on sattunud majanduslikesse raskustesse.

Samuti esitas Q Ehitus Harju Maakohtule pankrotivalduse pankrotimenetluse algatamiseks tingituna rasketest juhtimisvigadest ja ulatusliku kahju tekitamisest, mis on toime pandud endise juhatuse liikme Urmas Altini poolt, seisis börsiteates.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474