5. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Romet Põldme surma uuritakse jätkuvalt tapmisparagrahvi järgi

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel on Tallinna kesklinna valitsuse ametniku Romet Põldme (25) surma asjaolud siiani segased. Noormehe surma uuritakse jätkuvalt karistusseadustiku õiguspügala järgi, mis käsitleb lahkunu võimalikku tapmist.

"Antud asja uurimises ei ole praegusel hetkel uusi arenguid, mida saaks avalikkusega jagada. Kedagi kuriteos kahtlustatavaks tunnistatud ei ole. Näha seost tema töö või muude ajakirjanduses väljapakutud versioonidega, on spekulatsioon," märkis ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe.

Rometit nähti elusana viimati 19. detsembri öösel kella 1 paiku, kui ta koos kahe töökaaslasega taksoga koju sõitis ning Kalamajas Kotzebue ja Vabriku tänava ristmikul 50 meetri kaugusel kodust taksost väljus.

Harrastussukelduja leidis uppunud Põldme 28. detsembril Kalasadama kai äärest. Tumedates rõivastes Romet lamas 2,5 meetri sügavusel merepõhjas pooleldi põlvili, nägu kai suunas, käed abiotsivalt ülespoole kõveras.

Tema kehal olid pindmised haavad, mis lahangu tulemuste järgi ei põhjustanud siiski ametniku surma. Kuigi lähedased ja töökaaslased olid varem väitnud, et Rometil ei olnud kesklinna valitsuse jõulupeol kaasas rahakotti, leiti mehe taskust siiski raha. Kui palju ja millises vääringus, prokuratuur ei ütle.

1,5 aastat linnaosavalitsuses töötanud Romet Põldme tegeles maaküsimuste, linnakujunduse alaste projektide elluviimise, detailplaneeringute menetlemise ja nende arutelude läbiviimisega ning halduskogu materjalide vastuvõtmisega.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474