8. jaanuar 2009

Artig taotleb saneerimist

Homme hommikul tuleb Harju maakohtus arutusele Marek Antoniaki juhitud Artig KV OÜ saneerimisavaldus.

Novebmris kirjutas Äripäev, et Artig Kinnisvara emiteeris tänavu juunis ligi 19 miljoni krooni eest aastase tähtajaga võlakirju, mille intress on topelt suurem kui keskmisel spekulatiivsetel võlakirjadel- lausa 30%.

Mais kirjutas aripaev.ee, et Antoniak müüs ettevõtte vähemusosaluse strateegilistele partneritele. Firma uued osanikud on kolm kodu– ja välismaisel kapitalil põhinevat kinnisvara- ja investeerimisfirmat: Satnam Europe OÜ, Toompeamaja AS ja Integer Invest OÜ.

Märtis tuli avalikuks, et Inseneriehituse AS ja YIT nõuavad kinnisvaraarendaja Artig KV käest 48 miljonit krooni, millele lisanduvad intressid.

Uus saneerimisseadus jõustus 26. detsembril 2008. aastal. Saneerimismenetlus on paindlikumaid võimalusi pakkuv alternatiiv pankrotimenetlusele ja selle eesmärgiks on muuta ajutistes majandusraskustes olev ettevõte taas kasumlikuks.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474