9. jaanuar 2009

Revalhaus Kinnisvaral üle 7 mln kroonine maksuvõlg

Kunagi Q Vara omanikega koos äri ajanud Revalhaus Kinnisvara on maksu- ja tolliameti andmetel tänase seisuga võlgu üle 7 miljoni krooni.

Maksuvõla kogusummast on ca 4,2 miljonit krooni vaidlustatud. Erijuhtude tulumaksult on tekkinud 2,3 miljoni kroonine maksuvõlg. Lisaks on intressi- käibemaksu-, maamaksu- ja sotsiaalmaksuvõlg. Samuti on maksusummadelt arvutatud arvestuslik intress 1, 8 miljonit krooni.

Revalhaus Kinnisvara on kaevanud Marine Systemsi mitmel korral kohtusse, et saada üle 4,2 miljoni krooni. Pea sama suure summa on Revalhaus Kinnisvara maksu- ja tolliameti andmetel ka vaidlustanud. Kohus on jätnud kaebused rahuldamata. Marine Systems on üks Q Vara omanikest, mille omanikeringi kuulub Jürgen Järvik.

Revalhaus Kinnisvara omanik Arvo Klaas ja Jürgen Järvik hakkasid koos äri ajama 1992. aastal, on Äripäev juba varasemalt kirjutanud. Meeste teed läksid lahku, kui Klaas avastas, et Järvik oma ametiseisundit kuritarvitades nende ühisest firmast raha välja kantis ja selle Soosepa elurajooni arendusse paigutas. Soosepa elurajoon oli üks esimestest Q Vara arendusprojektidest.

SL Production (endise nimega OÜ Evon Invest), kes on samuti Q Vara üks omanikest, esitas 2007. aasta lõpus hagi Revalhaus Kinnisvara vastu, paludes tunnustada 2003. aasta nõustamislepingut ja sellega seoses nõuda välja võlgnevus üle 229 000 krooni. Kohus jättis selle rahuldamata.

OÜ Multivara Transport on samuti esitanud hagi Revalhaus Kinnisvara vastu 109 869 kroonise võla ja viivise saamiseks. Kaebus on jäetud rahuldamata.

Arvo Klaasi ei ole Äripäeval õnnestunud siiani tabada. Samuti ei nõustunud rääkima Revalhaus Kinnisvara kohtus esindanud Paul Varuli Advokaadibüroo vandeadvokaat Mikk Lõhmus, põhjendades seda töösuhte lõppemisega.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806