12. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaanon kinnisvara: vaba pinda uuselamutes on väga palju

Kaanon kinnisvara nõukogu esimees Toomas Mustimets esitas retoorilise küsimuse, kas uuselamuid tasub juurde ehitada, sest tegelikult on vaba pinda väga palju üle.

"Kui eelarves on munitsipaalkorterite jaoks raha olemas ja projektid pooleli, siis vast ei peaks ostma," kõhkles Mustimets, vastates päevaküsimusele, kas kas linn peaks kinnisvara arendajatelt ostma kortereid.

Kinnisvaramees rääkis, et kõik eelnevad munitsipaalkorterite lepingud on võetud kõrghooajal ning praegu pole nende hinnad ka oluliselt madalamale tulnud, aga turg on täielikult muutunud. "Nii et kui lepinguid pole, siis antud ajahetkel peaks linn ostma kinnisvaraarendajate käest. Praegune turg läheb piltlikult öeldes suusahüppe mäest alla ning ülesminek oleks trepist sammhaaval," selgitas Mustimets.

Ta toonitas, et kellelgi ei tasu praegu olla tuleviku suhtes optimism. "Ei ole lootust ka, et lähiaastatel kinnisvaraturg elavneb," prognoosis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474