12. jaanuar 2009

Maripuu: riigiaparaadi suurim kitsaskoht on suhtlemine

Riigiaparaadi suurim kitsaskoht on ametnike suhtlemisprobleemid, ütles sotsiaalminister Maret Maripuu täna Riigikogus saadikute arupärimistele vastates.

Maripuu tõdes, et kõige suurem kitsaskoht, miks puudetoetused ja töövõimetuspensionid jäid õigeaegselt välja maksmata, on kinni ametnike suhtlemises. "Sel ajal, kui pank teeb kõik, et oma klienti säilitada, siis pensioniamet piirdus ainult ühe pressiteatega," lisas minister.

Lisaks kinnitas minister, et kindlasti ei olnud tema ega tema eelkäija eesmärk muudatusi läbi viies teha inimestele halba.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Marika Tuus küsis Maripuult, miks ei teavitatud inimesi sellest, et nende toetused ei laeku õigeaegselt. Sellele vastates tõi minister taas välja asjaolu, et riigiaparaadi kõige suurem kitsaskoht on suhtlemine. Samuti lubas ta, et valusast õppetunnist on õppinud iga ministeeriumi ametnik.

Samuti nõuti ministrilt aru, mitu ämbrit peab olema, et poliitik tagasi astuks. Tagasiastumisest ei rääkinud Maripuu sõnaga, kuid kirjeldas elavalt, kui raske tal tehtud vigu parandada ja oma kohale jääda. "Uskuge mind, see ei ole kerge. See on väga raske ja raske on ka minu vanematel ja pojal," rääkis ta. Praegu peab keskenduma süsteemi korda tegemisele, lisas minister.

Arupärimisele, miks premeeris Maripuu kõiges süüdi olevat kantslerit, vastas minister: "Soovitan minna ajalukku ja meenutada erinevaid kantslereid, kes on ametist vabastatud ja alati on lahendus olnud see paragrahv, millele tuginesin mina või on olnud pikad kohtuvaidlused."

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474