12. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma kasutab langust jõudsaks laienemiseks

Kasutame praegust soodsat aega Prisma kauplusteketi laienemiseks, sest saame kinnisvaraarendajatelt pindade või kruntide osas pakkumisi pea igapäevaselt, ütles Prisma Peremarketi juht Janne Lihavainen.

"Erinevate prognooside kohaselt on ehitushinnad tänaseks langenud neljandiku võrra ja võimalik, et lähiajal langevad veelgi. Oleme siiani laienenud Tallinnas, Narva näol on aga tegu esimese projektiga väljaspool pealinna," sõnas Lihavainen.

Narva kaupluse investeeringute suurusjärk on mõned sajad miljonid kroonid, lisas ta. Narva oli Lihavaineni sõnul esimene linn, kus Prisma leidis kõikide nende kriteeriumitega sobiva asupaiga.

"Tänases majandussituatsioonis saame erinevatelt kinnisvaraarendajatelt võimalike pindade või kruntide osas pakkumisi juba igapäevaselt. Samuti on vähenenud konkurents saadaval olevate pindade kasutamiseks. Seega on pakkumine oluliselt kasvanud ja nõudlus vähenenud, mis loobki laienemiseks soodsa pinnase," selgitas Lihavainen.

Tema sõnul tuleb Tallinnas viie kauplusega esindatud Prismalt teateid laienduste kohta teistes Eesti linnades lähiajal kindlasti veel. "Kasum, mille oleme aastate jooksul teeninud, on kõik jäänud Eestisse ning praegu on väga soodne aeg selle edasiinvesteerimiseks Eestis," sõnas ta.

Lihavainen sõnul on firma seadnud sihiks avada Prisma hüpermarketid linnades, kus potentsiaalseid kliente on vähemalt 50 000, S-Marketid aga paikades, kus elanikke 10 000 kandis. Samas võimaldab S-Marketi kontseptsioon paindlikku laienemist ka suurlinnades, sõnas ta.

Prisma Peremarket pole eelmise aasta tulemusi veel kokku löönud, kuid Lihavaineni sõnul peab ettevõte kõige olulisemaks näitajaks pidevat kliendiostude kasvu kõikides kauplustes. "Kokku tehti Prismades eelmise aasta jooksul 725 000 ostu enam kui ülemöödunud aastal, kuigi kaupluste arv jäi samale tasemele," märkis ta.

Peremarketi tegevjuht rääkis, et Prisma kontseptsioon töötab paremini just majanduse raskematel aegadel. "Ka Soomes oli Prisma kiire turuosa kasv eelmise kümnendi majanduslanguse ajal. Sama turuosa kasvu trendi on näha tänaseks ka Eestis ja muidugi endiselt Soomes," kinnitas ta.

Lihavainen ütlusel pole Prisma siiani töötajaid koondanud ja hetkel pole selleks ka vajadust. "Seoses laienemisega saame Narvas pakkuda tööd umbkaudu sajale inimesele," ütles ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474