12. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viis tondilossi Tänassilmas – 2,5 miljonit krooni tükk

Kohtutäitur Kaire Põlts pani reedel Tänassilmas müüki viis tondilossi meenutavat neljakorterilist maja. Iga Miss Estonia 2001 Inna Roosi isa Vladimir Životnikovi maja maksab 2,5 miljonit krooni.

Müügikuulutuses nimetab täitur Tallinna serva põlluveerele kerkinud majahakatisi korterelamu tööprojektideks. Vladimir Životnikovi ainuomandis kinnisvarafirma Blaubalt on buumi harjal püsti ajanud hallid kiviplokist seinad, kuid majandus jahtus ilmselt nii kiiresti, et katuseid lõpetada ja aknaid ette enam ei jõudnud. Majade ümbrus näeb välja kui sea songermaa.

Blaubalt on Krediidiinfo andmeil suvest pangale võlgu rohkem kui miljon krooni. Kinnistud on koormatud 23,4 miljoni kroonise ühishüpoteegiga SEB kasuks. 30. jaanuariks välja kuulutatud enampakkumine toimubki panga nõudel ja kui see õnnestub, saab pank laenurahast umbes kaks kolmandikku tagasi.

Arendaja on samas võlgu on jäädud ka ehitusfirmale Ramirent ning üks võlausaldaja on oma nõude loovutanud inkassofirmale.

Möödunud aasta jaanuaris kirjutas Eesti Ekspress, et Miss Estonia 2001 Inna Roosi isa Vladimir Životnikov läheb kohtu alla süüdistatuna 12 miljoni kroonises maksupettuses. Koos temaga sai süüdistuse veel viis inimest ja üks erafirma. Životnikov viibis seoses uuritava maksupettusega 2005. aasta algul lühiajaliselt ka vahi all. Ringkonnaprokurör Stella Veber on öelnud, et süüdistatavate firmad harrastasid käibemaksupettust.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474