13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

G4S Eesti tütarfirmad liituvad üheks ettevõtteks

Turvakontsern G4S liidab üheks aktsiaseltsiks senised eraldiseisvad ettevõtted ning moodustab neist divisjonid.

Muudatustega seoses lahkuvad kontsernist kauaaegsed ettevõtete juhid – tänane juhatuse liige Allan Elerand ja G4Si Lõuna-Eesti ning Ida-Eesti juhataja Andres Tootsman.

Ettevõtete juriidiline ühendamine – välja arvatud ASid Ühisteenused ja Alarmtec – leiab aset enne suve, töökorralduses on eesmärgiks divisjonaalsele struktuurile üle minna esimese kvartali lõpuks, teatas firma värske infoleht G4S Press.

G4Si uues struktuuris on neli divisjoni: Teet Anieri juhitav müügi- ja klienditeenindusdivisjon, Margus Kolumbuse juhitav valvedivisjon, Priit Sarapuu juhitav turvatehnika divisjon ja Veiko Vaheri juhitav sularahadivisjon.

G4Si juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul on reformil kolm eesmärki. "Esiteks juhtimistasandite vähendamine, mis tähendab juhtimiskulude kokkuhoidu. Teiseks klienditeeninduse taseme tõstmine ja kolmandaks sisemiste tööprotsesside ühtlustamine," rääkis ta oma ettevõtte infolehele.

31. detsembri 2008 seisuga töötas G4Si ettevõtetes 3446 inimest. Kõige rohkem töötajaid –

1773 – oli turvafirmas G4S Eesti, lisaks 516 G4S Ida-Eesti, 457 Lõuna-Eesti ja 281 Lääne-Eesti esinduses. Sularahakeskuses oli töötajaid 310, Ühisteenustes 84 ja Alarmtecis 21.

Tänane G4S Eesti loodi 1991. aastal ASina ESS. G4Sile kuulub ettevõtte enda hinnangul 49 protsenti Eesti turvaturust ja 65 protsenti valveteenuste turust.

Enam kui sajas riigis tegutsev turvakontsern G4S tekkis 2004. aastal Group 4 Falcki ühinemisel Securicoriga. G4S on kasvanud töötajate arvult maailma suurimaks turvalahenduste pakkujaks, andes tööd enam kui poolele miljonile inimesele. Kontserni 2007. aasta kogukäive oli ligi 90 miljardit krooni.

Group 4 Securicori aktsionärideks on 57,5 protsendiga endise Group 4 Falcki ja 42,5 protsendiga endise Securicori osanikud. Group 4 Securicori aktsia on noteeritud Londoni ja Kopenhaageni börsil ning Kopenhaageni börsi lisanimekirjas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474