15. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teave plasmatelerite keelustamisest ei vasta tõele

Teated plasmatelerite keelustamisest Euroopa turul on ebakorrektsed, kuna selliseid telereid võib kasutada nii kaua, kuni need vastavad ELi energiakasutuse efektiivsuse nõuetele.

Hiljutised meediakajastused Euroopas väitsid, nagu võidakse plasmatelerite tehnoloogia peagi suure energiakasutuse tõttu turul keelustada. Sellised seisukohad on Euroopa Info- ja Kommunikatsioonitehnoloogiatööstuse Assotsiatsiooni (EICTA) teatel valed.

Aastast 2010. jõustuv Euroopa Liidu energiakasutuse efektiivsuse määrus kehtib ühiselt nii plasma-, LCD- kui ka vanal CRT-tehnoloogial töötavate telerite kohta. Pole võimalik selliseid tehnoloogiaid nagu plasma turul keelustada seni, kuni need telerid vastavad energiakasutuse efektiivsuse nõuetele, teatas EICTA.

Euroliit soovib et kindlustada senisest veelgi suurem erinevate teleritüüpide (plasma, LCD, CRT jt) energiakasutuse efektiivsus. Kõigilt tootjatelt, kes soovivad oma telereid Euroopas müüa, nõutakse vastamist nendele uutele minimaalse efektiivsuse standarditele.

Regulatsioon hakkab kehtima tõenäoliselt selle aasta teises pooles. Uuele regulatsioonile üleminekuperioodi pikkuseks on plaanitud üks aasta ning plaanide kohaselt jõustub see täielikult 2010 teisel poolaastal.

Plasma-, LCD- ja CRT-tehnoloogiad erinevad üksteisest energiatarbimise viisi osas, millest hoolimata hakkab kõigile kehtima üks energiakasutuse nõue. Nii LCD- kui plasmaekraanide tootmise tehnoloogiad on EICTA teatel viimastel aastatel läbinud märkimisväärse arengu, muutudes energiakasutuselt üha efektiivsemaks.

Euroopa Liidu seadusandjad jõudsid 2005. aastal kokkuleppele suurendada tarbeelektroonika seadmete energiasäästlikkust. Selle eesmärgiks oli muuta igapäevaste elektriseadmete disain keskkonnasõbralikumaks ning vähendada globaalset soojenemist põhjustavaid kasvuhoonegaase.

Euroopa Info- ja Kommunikatsioonitehnoloogiatööstuse Assotsiatsioon EICTA loodi 1999. aastal. EICTA ühendab Euroopa digitaalse tehnoloogia tööstuses nii suuri kui väikseid ettevõtteid, kokku on neid firmasid üle 10 000.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474