26. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: riigikogulased, hakake ometi kokku hoidma!

Valitsusjuht Andrus Ansip heitis parlamendiliikmeile ette nende suutmatust enda kuluhüvitiste ja palkade vähendamise ning külmutamisega toime tulla.

Ansip ütles riigikogus, et tänu rahvasaadikute pingutustele vähenes tema palk tervenisti 10% ehk ligikaudu 7000 krooni.

Samas heitis valitsusjuht parlamendile ette nende suutmatust enda palkade külmutamise ja kuluhüvitiste vähendamisega hakkama saada.

"Kui valitsusliikmete ja peaministri palga vähendamisega saite te möödaminnes hakkama ehk siis 6500 krooni võrra vähendati kõikide ministrite palka ja nüüd eeldatavalt riigikogu liikmete palk tõuseb umbes 7000 krooni võrra ning suureneb ka kuluhüvitiste summa," vastas peaminister.Ta märkis, et käärid lähevad liiga suureks. "Me võime rääkida 15 000 kroonist, mille ulatuses on tekkinud erinevus viimase paari kuu jooksul. Nii et aeg oleks ka riigikogu liikmetel kokkuhoidlikkust üles näidata," arvas Ansip.

Parlamendi otsus, mis sidus valitsusjuhi, ministrite, õiguskantsleri ja riigikontrolöri palgad 2007. aasta keskmise palgaga, sätestas Ansipi brutopalgaks sel aastal 68 016 krooni ja teiste töötasuks 62 348 krooni.

Novembris riigikogus kinnitatud ajutine palgaseadus langetas alanud aastast ka riigikontrolör Mihkel Oviiri ja õiguskantsler Indrek Tederi palka pea 6500 krooni võrra.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474