26. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu kingib helilooja Arvo Pärdile kinnistu

Riigikogu majanduskomisjon kiitis täna heaks keskkonnaminister Jaanus Tamkivi ettepaneku võõrandada Keila vallas Laulasmaa külas asuv Liivametsa kinnistu helilooja Arvo Pärdile tasuta.

Majanduskomisjoni esimehe Urmas Klaasi sõnul toetas komisjon Keila valla Laulasmaa elanike initsiatiivi üksmeelselt. Laulasmaa rahvas on palunud kinkida riigil Arvo Pärdile maad, et tagada tunnustatud heliloojale tema elukoha lähistel rahulik loomekeskkond. "Arvo Pärt on meie rahvuslik uhkus ning tänast otsust võib vaadelda ka kui tänuavaldust," lausus Klaas.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi väljendas heameelt, et aastatepikkune saaga on jõudnud positiivse otsuseni. "Laulasmaa küla elanike initsiatiivi saab siinkohal vaid kiita," ütles ta.

Taotlus kinkida Arvo Pärdile maad pärineb Laulasmaa piirkonna elanike seast ning vastava ettepaneku esitas Keila vallavolikogu keskkonnaministeeriumile. Vastavalt riigivara seadusele otsustas riigikogu majanduskomisjon keskkonnaministri ettepaneku alusel võõrandada Liivametsa kinnistu tasuta Keila vallale, kelle pädevuses on maatüki tasuta võõrandamine Pärdile.

Arvo Pärt on Eesti Muusikaakadeemia ja Sydney Ülikooli audoktor, Rootsi Kuningliku Muusikaakadeemia liige, American Academy of Arts and Letters auliige ning mitmete kõrgete auhindade ja preemiatega pärjatud helilooja.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474