26. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RSA kindlustus: kasvame tänavu kümneid protsente

Kuna üldine kindlustusturg alanud aastal ei kasva, tuleb meie kümneid protsente plaanitud turukasv konkurentide arvelt, sõnas rahvusvahelise kindlustusgrupi RSA Eesti juht Kaido Kepp.

"Statistika järgi on meie turuosa iga kuu tasapisi suurenenud, aga see, mis ees ootab, on palju põnevam. Senini olid kõik ettevõtted harjunud, et turg kasvab 15-20% aastas. Novembris tuli turukasvuks ca 7-8%," rääkis Kepp.

Tema sõnul sel aastal suurt kasvu näha pole. Üldisest turukasvust rääkides tuleb 2009. aasta nulliga, lisas Kepp.

"Seda ma ei usu, et keegi kindlustusfirmadest üldse ära kukub. Kõik, kes Eesti turul tegutsevad, on valdavalt rahvusvahelise taustaga ettevõtted," märkis ta.

"Küll võib jagunemine selle baasil toimuda, kes on agressiivsem ning kes vähem agressiivne. Sealt me tahame küll oma tükikest saada, kuna peame ennast agressiivseks. Me ei taha turgu võtta lühiajalise hinnavõidu pealt," ütles Kepp.

Massiivsete hinnaalanduste peale RSA tänavu tema sõnul ei lähe. "Kliendi saamiseks võime hinda alandada, kuid see jääb kolmandaks komponendiks," ütles Kepp.

"2009. aastal ootan, et me oleme juba palju-palju suuremad. Üldine turg ei kasva, kuid ma arvan, et meie kasvame. Mitte 1-2 protsenti, vaid kümneid protsente, enda eelmise aasta tulemusega võrreldes," rääkis Kepp ettevõtte eesmärkidest.

Kasv tuleb tema sõnul konkurentide turuosa arvelt. "Oleme järgmiseks aastaks oma turupositsiooni parandanud, kuid kohaarvu ei sooviks täpsustada," rääkis ta.

Samas tunnistas Kepp, et konkurents Eestis tiheneb. "Hinnakonkurents läheb suuremaks ja teenuste kvaliteet kasvab," ütles Kepp.

"Järgmisel aastal Eesti kindlustusturg ei kasva, aga sealt edasi kindlasti. Mis iganes näitajaid võrdluseks võtta teiste riikidega – meil on kasvuruumi," kinnitas ta.

Kepp rääkis, et automüük on kukkunud, sellest on langenud ka kaskokindlustuse müük ning kasvu sealt ei tule. "Negatiivne trend ettevõtjate poolel on alanud," lisas ta. "Eraklientide puhul olen mures, et kui tööpuudus kasvab ja hakatakse lepinguid katkestama – et mis siis saab," märkis Kepp.

"Kindlustuspettuste arv RSA statistika järgi pole kasvanud. On üksikud juhtumid, kus oleme kahtlustanud ja mõned ka täiesti selged pettuste juhtumid. Tavaliselt lavastatakse mingi õnnetus, et auto oli enne katki, aga siis otsitakse mingi post, mille otsa auto "satub"," rääkis ta.

"Küll on sagenenud sissemurdmised autodesse, varem polnud seda, et klaase lüüakse katki – ma ei oska öelda, kas see on trend majanduslanguse taustal, või on see juhuslik, kuid uurime põhjuseid," lisas tegevjuht.

Kepi sõnul on kahtlustatavad kindlustuspettused kahju toonud üks-kaks miljonit krooni. "Kuid see pole suur asi, mille pärast me hetkel muretseme," lisas ta.

Uutest trendidest kindlustusturul rääkis Kepp, et RSA tuleb turule kindlustootega nagu ärikatkemine, mis pakub katet juhul, kui ettevõttel jääb mingi seadme rikke või muu õnnetuse korral tulu saamata. "Ärikatkemise kindlustust on ostnud seni ainult suured ettevõtted, kuid näeme sellel laiemat tulevikku," lisas ta.

"Makro taust, mis mõjutab kindlustust – kui palju uusi autosid ostetakse, kui palju pangad finantseerivad eluasemeid – on küll murettekitav," sõnas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474