27. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium müüs Sakala tänava kinnistu 14 miljoniga

Mitme Vene taustaga ettevõttega seotud Andrei Meidra ostis 14 miljoni krooniga haridus- ja teadusministeeriumile kuulunud kinnistu Tallinnas.

Ametlike teadaannete kohaselt võõrandati ministeeriumile kuulunud kinnistu aadressiga Sakala tn 23 enampakkumise korras. Tegu oli kolmanda enampakkumisvooruga, mille võitis Meidra firma T28 Partners OÜ.

Äripäeva infopanga Agent andmeil on T28 Partners asutatud eelmise aasta novembris. Meidra on firma ainuomanik. Varem on ta juhtinud Vene sõjatööstuskompleksiga seotud Ahtme vagunitehast. Samuti on Meidral seos Eesti NSV viimase KGB ülema Rein Sillariga, neil on kolm ühisomanduses ettevõtet. Sillar ja Meidra osalesid varem ka kütusefirma Onako juhtimises.

Meidra ei soostunud selgitama, millised on tema plaanid vastsoetatud kinnistuga. Täpsemalt on veel vara rääkida, ütles ta. Ka ei kommenteerinud Meidra praegu 100% sotsiaalmaana registrisse kantud kinnistu sihtotstarbe võimalikku muutmist.

"Ma ei tea, ma elan tänases päevas, nii nagu ta sai tehtud, see on optimaalne," ütles ta kinnistu eest enampakkumisel 14 miljoni krooni välja käimise kohta.

Haridus- ja teadusministeerium pani Sakala 21 ja 23 asuvad hooned müüki mullu sügisel, küsides nende eest kokku 47 miljonit krooni.

Sakala 23 kinnistu eest saadud hinda nimetas ministeeriumi kommunikatsioonibüroo konsultant Rein Joamets väga heaks. Esimene enampakkumise alghinnaks oli 16 miljonit krooni, mis osalejate puudumisel nurjus, teise alghinnaks määrati 14 miljonit krooni, mis samal põhjusel nurjus.

Kolmas enampakkumine võideti alghinnaga 14 miljonit krooni ning osalejaid oli vaid üks – T28 Partners OÜ. Joametsa sõnul oli huvilisi rohkem nende seas, kes tahtsid pakkuda määratud alghinnast madalamat hinda.

Joamets kinnitas, et ministeerium Sakala tänava kinnistule servituuti pannud pole. Piirangud tulenevad üksnes muinsuskaitsest, lisas ta. Andrei Meidra firmale müüdud hoone seisab 2001. aastast tühjana.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474