28. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara müüb kortereid järelmaksuga

Arco Vara hakkas Tallinnas Kodukolde kortereid ning Merivälja elamukrunte müüma järelmaksuga, mis annab ostjale võimaluse lükata pangast eluasemelaenu võtmise kuni viieks aastaks edasi.

"Tänases turusituatsioonis, kus pangad on eluasemelaenu tingimusi oluliselt karmistanud, on vaja huvilistele leida alternatiivseid finantseerimise skeeme," põhjendas Arco Vara arendusdivisjoni juht Veiko Taevere.

Pärast hinna langetamist Kodukolde projektis on Taevere sõnul omale uue kodu leidnud 15 inimest ning umbes sama paljudele on pangad eitava vastuse andnud. Põhjused on olnud erinevad: välismaal töötamine, katseaeg, kardetakse, et klient ei ole aasta-kahe pärast enam laenuvõimeline jms.

Järelmaksu sissemakse ning igakuine intressi ja põhiosa summa on Taevere teatel individuaalne ning läbiräägitav. Võlaõiguslik müügileping sõlmitakse kuni viieks aastaks, mille jooksul tuleb järelmaks pangas refinantseerida. Ostu-müügihind lepitakse kokku võlaõigusliku müügilepingu sõlmimisel ning ostu-müügihinna lõplikul tasumisel arvestatakse maha sissemaks ja tasutud põhiosa summad.

Kodukolde elurajoon asub Kolde puiestee ääres Stroomi ranna läheduses.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474