28. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If Eesti Kindlustuse hüvitised kasvasid detsembris 39%

If Eesti Kindlustus maksis mullu detsembris 2487 kahjujuhtumi eest 75 miljonit krooni hüvitisi, mida on 39% rohkem kui detsembris 2007.

See tähendab, et igal tööpäeval maksis If oma klientidele hüvitisteks keskmiselt 3,7 miljonit krooni 125 õnnetusjuhtumi eest.

If Eesti Kindlustuse juhi Andres Sooniste sõnul on rasked majanduslikud olud toonud kaasa uut tüüpi kahjusid. "Nagu on märkimisväärselt kasvanud autodesse sissemurdmine, nii on ka varakindlustuses aasta jooksul kahekordistunud varguste arv. Eraisikute puhul on lisaks tavapärasele koduse vara vargusele varaste saagiks langenud ka lausa erinevad hoone osad nagu uksed-aknad, küttekehad ja sanitaartehnika," ütles ta.

Detsembris hüvitatud kahjujuhtumitest moodustasid 82% sõidukitega toimunud kahjud. Enim korvas If detsembris liikluskindlustuse kahjusid, mida oli 26 miljonit krooni 898 juhtumi eest. Sellele järgnes 24 miljonit krooni hüvitisi 1144 kaskokindlustuse kahjujuhtumi eest.

Kõikidest kaskokahjudest moodustasid 37% klaasikahjud ning 42% olid põhjustatud otsasõidust teistele sõidukitele või muudele objektidele. 73% kasvas detsembris teelt väljasõitude arv, mis olid valdavalt tingitud lumest ning libedatest teeoludest. Ühe kaskokahju keskmiseks väljamakseks oli detsembris 21 000 krooni.

Jätkuvalt on märkimisväärsel tõusulainel sõidukite küljeklaaside purustamised. Taoliste juhtumite arv kasvas detsembris aastavõrdluses 62%.

Märgatavalt kasvas 2008. aastal ka varakahjude arv. If registreeris detsembris 253 varakahjuteadet, mida on 25% võrra rohkem kui eelmisel aastal. Kokku maksis If detsembris varakahjude eest 23 miljonit krooni hüvitisi, mis teeb aastaseks kasvuks 27%.

Hüppeliselt kasvasid varguse ja vandalismi kahjud, mida oli 2007. aasta detsembriga võrreldes 35% rohkem. Varakahjudest oli enim ehk 26% veekahjusid, kuid kõige suuremat kahju tekitasid detsembris tulekahjud, mille eest maksis If kümne miljoni krooni ulatuses hüvitisi.

"Just majanduslanguse ajal hakkab klient kindlustuskaitset tõeliselt hindama, kui tal on reaalselt õnnetus juhtunud ning tema tavapärane elurütm ja -kvaliteet taastatakse võimalikult ruttu," märkis firma juht Andres Sooniste.

If Eesti Kindlustus kogus detsembris 83 miljonit krooni kindlustusmakseid. Aasta algusest kogus If 1,2 miljardit krooni kindlustusmakseid, mida on 2007. aastaga võrreldes 2% vähem. 2007. aastaga võrreldes suurenesid 2008. aastal 6% nii eluaseme- kui liikluskindlustuselt laekunud kindlustusmaksed.

Ifil on Eestis üle 210 000 era- ja ärikliendi. If Eesti Kindlustus kuulub Põhjamaade kahjukindlustusgruppi If P C Insurance Holding, mille omanik on Sampo.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474