29. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mullu 50 miljonit kasumit teeninud Koger ootab sama ka tänavu

Andres Kogeri suuromanduses kontsern AS Koger Partnerid teenis mullu 50 miljonit krooni puhaskasumit ja loodab sama tulemust korrata ka tänavu.

Koger Partnerite mullune konsolideeritud auditeerimata netokäive oli 1,67 miljardit krooni, kasvades aastaga 21,7%. Kontserni puhaskasum langes 2007. aasta 140 miljoni krooni tasemelt 50 miljoni kroonini.

"Koger Kinnisvara oli 2008. aastal Tallinna ja Harjumaa piirkonnas eluruumide müümisel üks selgetest turuliidritest, müües kokku üle 200 uue korteri, kogusummas 320 miljoni krooni eest," ütles Koger Partnerid kontserni juhataja Andres Pärloja.

"Tütarettevõte Koger Kinnisvara jäi vaatamata väga headele müügitulemustele kahjumisse, sest tegime turu hinnalangusest tingitult eluruumides osatjaile suuri allahindlusi," lisas ta.

Valdava osa kontserni eelmise aasta kasumist andis ehitustegevus Eestis, mis tõi 70 miljonit krooni ärikasumit. Ehitustegevus Lätis andis kümme miljonit krooni ärikasumit. OÜ Koger Kinnisvara jäi eluruumide ostjaile suuri allahindlusi pakkudes 20 miljoni krooniga kahjumisse.

"Alanud aastaks on Koger Partnerid kontserni kuuluvatel ettevõtetel kokku lepingutega kaetud ehitustöid ligi ühe miljardi krooni väärtuses. Valmisarendatud uusi kortereid loodame müüa ligikaudu saja miljoni krooni eest," ütles Koger Partnerid kontserni juhataja Andres Pärloja.

Koger Partnerid ASi kontsern ootab 2009. aasta kogukäibeks 1,4-1,5 miljardit krooni ning loodab äritegevusest teenida 30–50 miljonit krooni puhaskasumit.

Koger Partnerid AS kontserni kuuluvad emaettevõte Koger Partnerid AS, OÜ Koger Kinnisvara, Koger Partners SIA (Läti), Koger Keskkonnaehitus AS, Novel Arhitektuuribüroo OÜ, Koger Partners EOOD (Bulgaaria), kelle majandustulemused ettevõte konsolideerib.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474