17. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvutifirma juht: palgakärbe puudutab kõiki valdkondi

Riik kohandab seadust selleks, et tekiks võimalus vajadusel minna deflatsiooni teed, kommenteeris Tartu arvutifirma ASi Ordi tegevjuht Sulev Sisask eelnõu, mis lubaks kärpida töötajate palka kuni seitse protsenti kahenädalase etteteatamisajaga.

„Ei usu, et selle eelnõuga väga ettevõtjate huvidele mõeldakse,“ rääkis Sisask. „Seda tehakse eelkõige selleks, et riigieelarvet tasakaalustada. Palgakärpe võimalus puudutab ju kõiki valdkondi, mitte ainult erasektorit.“

Sisask ütles, et kuna nende ettevõttes sõltub enamik palku müügitulemustest, siis seetõttu on ka töötasu vähenenud. „Kõige enam on töömaht vähenenud müüjatel ja hankespetsialistidel,“ täpsustas Sisask ja lisas, et palk pole vähenenud tehnikutel ja garantiiteenuse tegijatel. „Osa meie inimesi töötab vähendatud töögraafiku alusel ehk viie päeva asemel neli päeva nädalas.“

Sisaski hinnangul on kogu sektoris töötasu vähenenud umbes viiendiku võrra.

Sulev Sisask

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474