17. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transpordifirma juht: palgakärbe on kahe otsaga asi

Töötajate palgakärpesse seitsme portsendi võrra tuleks suhtuda kaheti, ütles Lääne-Virumaa autotranspordifirma ASi Lajos omanik Einar Vallbaum.

„Praeguses raskes majanduslikus olukorras oleks selline võimalus ettevõtjale hea, kuid töötaja seisukohast vägagi ebameeldiv,“ rääkis Vallbaum. „Sest eks ju ka töötajal on laenud ja liisingud kaelas.“

Vallbaumi andmeil on neil 40 autot ja praegu pole nad autojuhtide ega kontoritöötajate palka vähendanud. „Kardan siiski, et palka tuleb 10-15 protsenti kärpida, sest vedude maht on üha vähenemas,“ ütles Vallbaum ja lisas, et näiteks olmekaupade vedu on vähenenud kuni 80 protsenti ja tsemendi- ning betoonivedu vähemalt kolmandiku võrra. Lajosi suuremad kliendid on AS Kunda Nordic Tsement ja AS Rakvere Lihakombinaat.

Vallbaumi kinnitusel on nende firmasse tööletahtjaid palju, kuid nad ei plaani kedagi juurde võtta ega ka kedagi olemasolevatest töötajatest ära ajada. „Kui tuleks uus töötaja palgata, siis kindlasti samal palgatasemel, millel oli lahkunud töötaja,“ lausus Vallbaum.

Justiitsminister Rein Lang on hämmeldunud poliitikute reaktsiooni üle justiitsministeeriumi ettepanekutele selle kohta, kuidas reaalselt realiseerida eelseisev eelarvekärbe.

Einar Vallbaum

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474