18. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaare küsitluse taga kohukese autorid

Tallinna linnavalitsuse haldusreformi küsitluse taga on Keskerakonnale lähedal seisev ja varemgi kampaaniaid ja küsitlusi korraldanud Nitro FX, mille omanikfirma juhatusse kuulub Idea juht Mark Eikner.

„Jah, Tallinna linn tellis meilt sellise küsitluse,“ ütleb Nitro FX juht Lassi Nummi. „Lehekülg on äratanud palju tähelepanu ja seal on olnud ka palju külastajaid,“ lisab ta.

Nitro FX on korraldanud Keskerakonnale ja linnale ja teisi sarnaseid kampaaniaid, näiteks skandaalse Linnateatri ja Kultuurikatla rahastamise küsitluse. Firma kodulehel tehtud tööde all seisab aga ka mäng „Juhi nagu Ansip“ ja Edgar Savisaare blogi.

Nitro FX omanikfirma Nitro Baltic juhatusse kuuluv Mark Eikner on aga Idea juht ning on kuulsa K-kohukese kampaania autor.

Küsimusele, kuidas tekkis haldusreformi hääletuse internetileheküljel anomaalia, kus hommikul hääletanuid oli üle 27 000 ja ennelõunaks oli see arv kahanenud 25 000ni, vastas Lassi Nummi:

„See tekkis sellest, et hommikul tööle tulles nägime, et paljud hääled ei tulnud n-ö loomulikku teed pidi ja nende taga polnud reaalseid inimesi, vaid tööle oli pandud automaat,“ selgitas ta. „Need hääled läksid mahaarvamisele,“ lisas Nummi.

Küsimusele, kas tegu oli ei- või jah-häältega, Nummi täpselt öelda ei osanud. „Seal oli nii- ja naasuguseid, neid pole hetkel käepärast.“

Kui palju Tallinna linna tellimus firmale tulu toob, Nummi ei vastanud. Krediidiinfo andmetel ulatub 18. veebruari seisuga Nitro FX maksuvõlg 351 500 kroonini, intressivõlg ligi 11 000 kroonini.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474