22. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palgakärpe skeem: esimest 10 000 krooni ei puudutata

Esimesena palgafondi vähendamise põhimõtted avalikustanud põllumajandusministeerium eelistab oma võimualas palgavähendamist koondamistele ja lähtub valemist, kus esimesed 10 000 krooni jäävad kärpevabaks.

Palga esimene 10 000 krooni on kärpevaba, ülejäänud summalt kärbitakse aga nii ministeeriumis kui allasutustes seitse protsenti, mistõttu näiteks 20 000-krooniselt palgalt kärbitakse 700 krooni, kirjutab Postimees.

Et selline kärpemetoodika ei anna 7-protsendist palgafondi kokkuhoidu, tulevad mängu muud võimalused.

«Kindlasti on inimesed aasta jooksul ka haiged, mis annab palgafondis kokkuhoidu, lahkuvate inimeste asemel uusi üldjuhul tööle ei võeta, hulk naisterahvaid on minemas dekreeti ning selle arvelt vabaneb palgafondi raha,» näitas ministeeriumi pressiesindaja Hindrek Riikoja kokkuhoiukohti.

Vajadusel kaalutakse tema sõnul näiteks ka võimalust, et osadel inimestel tuleb aasta jooksul mõneks päevaks minna palgata puhkusele.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474