22. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toomas Truuverti kinnisvarafirma sattus nõiaringi

Pärnu maakohus kuulutas neljapäeval välja ettevõtja Toomas Truuvertile kuuluva OÜ Bonnard Kinnisvara pankroti.Firma on ajakirjanduses tuntust kogunud sooviga ehitada Türisalu pangale spaahotell, projekt pandi küll sügisel paremaid aegu ootama.

Lisaks nimetatakse Bonnard Kinnisvara kodulehel pooleliolevate projektidena Tabasalu Ärikeskust Harku vallas, elamurajooni Rae vallas ning kahte arendust Tallinnas. Luite tänavale plaaniti ehitada kuus südalinnale vaadet pakkuvat terrassmaja ning Kadaka pst äärde elamu- ja ärikvartal.

Truuvert: üldine majanduskliima süüdiTruuverti sõnul peituvad pankroti põhjused üldises majandusolukorras. "Müüki ei toimu, pangad projekte enam ei finantseeri ning raskuste korral annavad need täituritele müüki. Sattusime ise ka sellesse nõiaringi," rääkis ta.

Panku samas Truuvert ei süüdistanud. "Loomulikult on pankrot piinlik ja pole meeldiv, kuid pahatahtlikkust siin ei ole, kaotame isiklikku vara," lisas ta.

Krediidiinfo andmetel on Bonnard Kinnisvara pangale võlgu vähemalt miljon krooni, samuti on üleval kuni 50 000kroonine liisinguvõlg.

Kinnistusregistri järgi kuulub Bonnard Kinnisvarale kolm kinnistut Tallinnas, kolm Harjumaal ning üks Pärnus. Lisaks korter Tallinna vanalinnas ning teine Tornimäe kaksiktornis.

Pooleliolevaid projekte hakkab haldama pankrotihaldur, kelleks kohus nimetas Kauri Rattuse. Võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 10. märtsil Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474