25. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti oli ERGO suurim kasumiallikas

Kindlustusfirma ERGO teenis mullu Balti riikides 202 miljonit krooni kasumit, sellest kaks kolmandikku ehk 130 mln kr laekus Eestis tegutsevatest elu- ja kahjukindlustusseltsidest.

2007. aastaga võrreldes kasvas kolme Balti riigi ühiskasum 18 protsenti, teatas ettevõte.

ERGO Kindlustuse AS kogus eelmisel aastal 924 mln kr kindlustusmakseid, mis on 0,8% vähem kui 2007. Enim makseid kogus selts sõiduki- ja liikluskindlustusest. Mullu teenis ERGO Kindlustus 125 mln kr kasumit. ERGO Kindlustus jätkab kahjukindlustusturul teisel positsioonil 21,8 % turuosaga.

ERGO Elukindlustus kogus mullu 79 mln kr, mis on sama palju kui aastal 2007. Väljamakseid tehti aastaga ligi 25 miljonit krooni, mis on 35% rohkem kui samal ajal 2007. aastal. Mullu aastal teenis ERGO Elukindlustus kasumit viis miljonit krooni. ERGO Elukindlustuse turuosa on Eesti elukindlustusturul 6,2 %.

Eelmise aasta jooksul hüvitas ERGO Kindlustus Eestis 21 700 kahjujuhtumit summas 594 miljoni krooni, mis on 16% võrra rohkem kui tunamullu. Enam kui kaks korda tõusis hüvitiste summa kodukindlustuses ja 19% kaskokindlustuses. Enim ehk 4% vähenesid liikluskindlustuse hüvitised.

ERGO Kindlustusgrupi elu-, kahju- ja tervisekindlustuse kindlustusmaksete maht Balti riikides tõusis mullu aasta varasemaga võrreldes 12%.

ERGO kindlustusmaksete netosumma 2008. aastal oli kolm miljardit krooni, millest kolmveerandi ehk 2,3 miljardit moodustasid kahjukindlustusmaksed. Suurim kasv tuli tervisekindlustusest, mille kogutud kindlustusmaksed suurenesid aasta varasema perioodiga võrreldes 39 protsenti 354 miljoni kroonini. Kahjukindlustuse kogutud kindlustusmaksed kasvasid 7%. Ainsana vähenes 2007. aastaga võrreldes elukindlustuse maksete maht – 5,5%.

Eelmisel aastal kogusid Balti seltsid kahjukindlustuses enim kindlustusmakseid sõidukikindlustusest (764 mln kr) ja liikluskindlustusest (608 mln kr).

Kahjude hüvitisteks maksid ERGO Balti seltsid 1,3 miljardit krooni, millest enamuse moodustasid kasko- ja liikluskindlustuse hüvitised.

ERGO Baltimaade seltside juhatuse esimehe Kestutis Bagdonaviciuse sõnul olid Balti riigid 2008. aastal ERGO Kindlustusgrupi kasvumootoriteks. "Hoolimata keerulisest majanduskliimast suutsime suurendada Baltimaades käivet ja tegutseda kasumlikult," kinnitas ta.

Tema sõnul võttis ettevõte majanduskriisi tingimustes fookusesse administratiivkulude vähendamise ja müügitegevuste tõhustamise. "Selle üheks väljundiks on elukindlustusseltside juhtimise ühendamine Euroopa äriühinguks ning tervise- ja pensionikompetentsikeskuste loomine vastavalt Lätisse ja Eestisse," ütles Kestutis Bagdonavicius.

ERGO Baltimaade seltside juhi kinnitusel pakub Balti riikide kindlustusturg häid kasvuvõimalusi, kuna kindlustuse kasutamise tase on siin madalaimaid Ida-Euroopas. "ERGO Baltimaade seltsidel on hea kapitaliseeritus, mis võimaldab meil edukalt üle elada eesolevad raskemad ajad ning olla valmis kaasa minema turu kasvuga," märkis Bagdonavicius. Suurimat kasvuvõimalust näeme tervise-, elu- ja kodude kindlustamisel, lisas ta.

Kogu ERGO Kindlustusgrupi kogutud kindlustusmaksed suurenesid 2008. aastal 1,9%, kasvades 280 miljardi kroonini. Grupi suurim kasv tuli rahvusvahelisest äritegevusest Kesk- ja Ida-Euroopas, suurenedes 12,5%.

2008. aasta lõpul saavutas ERGO grupp Baltikumis teise positsiooni 14% turuosaga RSA (Codan) Grupi järel, edestades Sampo Grupi elu- ja kahjukindlustusseltse.

ERGO teise samba pensionifondidega liitus 2008. aastal enam kui uut 2000 klienti, kasvatades klientide arvu üle 18 300. ERGO turuosa teise samba pensionifondide seas oli aasta lõpu seisuga 3 %.

ERGO tegutseb Eesti, Läti ja Leedu elu- ja kahjukindlustusturul ning Eesti ja Leedu II samba pensionifondide turul ning III samba pensionifondide turul Eestis. ERGO teenindab kolmes riigis üle 400 000 kliendi, olles Baltimaades suuruselt teine kindlustusgrupp.

ERGO Kindlustus kuulub Euroopa ühte suurimasse ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab enam kui 34 miljonit klienti 31 Euroopa ja Aasia riigis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474