2. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare linn vähendab 700 töötaja palka

Negatiivset lisaeelarvet koostav Kuressaare linnavalitsus plaanib vähendada kõigi Kuressaare linna eelarvest palka saavate töötajate palku.

"Olukorras, kus ettevõtetes minnakse üle osatasustavale tööajale ja koondamistele, ei ole ka meil võimalik jätkata praeguse tasustamissüsteemi ja palkadega," ütles Oma Saarele Kuressaare abilinnapea Kalle Koov, kelle sõnul tuleb palga vähenemisega arvestada ligemale 700 Kuressaare linna palgal olevat töötajal.

Teiste hulgas jääb palk väiksemaks lasteaiakasvatajatel ja kultuuritöötajatel, aga ka linnavalitsuse liikmetel eesotsas linnapeaga.

Koovi sõnul annab Kuressaare linnavalitsuse ja linna allasutuse töötajate palga vähendamine kümne protsendi võrra kokkuhoidu seitse miljonit krooni, kuid vajadusel tuleb kõne alla palga vähendamine kuni 20 protsendi võrra.

Volikogu märtsikuu istungile esitatava negatiivse lisaeelarve kulude kärpe maht tuleb suurusjärgus 21-25 miljonit krooni ning näeb lisaks tööjõukulude kokkuhoiule ette ka näiteks tegevuskulude ja kolmandale sektorile makstavate toetuste vähendamist.

"Täna ei ole ühtegi päikesekiirt, mis ütleks, et poole aasta jooksul on põhi käes või hakkab minema paremaks," lausus Koov, kelle sõnul tuleb tõsiselt mõelda, kuidas käesolev aasta üldse üle elada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474