2. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara ja saneerijad väldivad küsimustele vastamist

Q Vara juht Alo Lillepea ja kohtu poolt määratud saneerijad pole senini vastanud küsimusele, kelle sulest makseraskustes kinnisvaraettevõtte saneerimiskava pärineb.

Vastamata jäid ka kõik teised küsimused, mida Äripäev reedel esitas. Äripäev küsis Q Varalt järgmist:

- kes on võlausaldajatele saadetud saneerimiskava autorid?

- saneerimiskavast ei selgu, mida põhimõttelist ettevõtte igapäevases juhtimises ning äritegevuses muudate. Kas see tähendab, et plaanite jätkata vanas vaimus?- miks peaks ostja eelistama just Q Vara arendusobjekte ehk mis on Q Vara konkurentsieelis?- millega garanteerite, et küsitud 4 aasta jooksul tekib turul kinnisvara järele nõudlus ja Teie arendatud objektid ostetakse ära?- millal korrigeerite bilansis olevad müümata eluasemed, projektid ja kinnistud praegusele turuhinnale vastavaks?- millest järeldate, et võlakirjaomanikud tahavad Q Vara aktsiaid?- miks eelistate saneerimislaenu andjat Novaator Investi ülejäänud võlausaldajatele, kelle põhinõuetest kuni 50% kustutate?- millega põhjendate eelisaktsiate andmist ja motivatsioonipaketti ettevõtte praegusele juhtkonnale (Alo Lillepea, Ivo Lillepea, Tanel Peeters)?- kui palju hakkab ettevõtte juhtkond oma igapäevatöö eest Q Varalt raha saama?- kui palju maksate saneerimisperioodi jooksul saneerimis- ja muudele konsultantidele?- miks nõuate võlakirjade tagatisagendi vahetamist?- kuidas põhjendate lisatingimust, mille kohaselt tuleks võlakirjad börsilt ära viia?- milleks vajate täiendavat 10 miljoni kroonise laenu võtmise vabadust?- millal maksite tagasi Global Opportunity ja Arbitrage laenu?- kinnistusregistri andmetel on Q Vara nimel vaid 3 Kirsiaia boksi. Saneerimiskava alguses kirjutate, et müümata on 9, pärast aga, et 12. Bilansis Kirsiaia bokse pole. Palun selgitage, millest selline erinevus?- millega põhjendate Pärtlepõllu arvelevõtmist Q Vara varudena - see on ju olnud kogu aeg Ivo Lillepea kui eraisiku nimel?- eelmisel sügisel investeerisid omanikud enda väitel Q Varasse täiendavalt 100 miljonit krooni. Miks see raha kuskil ei kajastu?- kes on praegusel hetkel Q Vara omanikud?

Äriregistri andmetel on enamus Q Vara aktsiatest GILD Fund Managementi kliendikontol, mis ettevõtte tegelikke omanikke varjab.

Saneerimisnõustaja Ene Ahas lubas algul Äripäeva küsimustele vastata, kuid ei teinud seda. Temalt küsis väljaanne järgmist:

- faili atribuutidest on näha, nagu oleks saneerimiskava kirjutanud Alo Lillepea abikaasa Kristi Lillepea, sellega kaasneva rahavoogude tabeli ning võlanimekirja Ivo Lillepea. Kes Teie andmetel võlausaldajatele esitatud saneerimiskava koostas?

- kui palju arvestati kava kokkupanekul saneerimisnõustajate ettepanekutega?- milliseid parandusi Teie ja Katrin Prüki soovitusel Q Vara saneerimiskavva tehti?

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474