4. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eurotunnel maksab esimest korda dividende

Täna teatas La Manche'i väinas asuvat kanalit haldav firma Eurotunnel, et esimest korda ettevõtte ajaloos makstakse aktsionäridele dividende, kirjutas kommersant.ru.

Kompanii lõpetas 2008. aasta 40 miljoni euro suuruse puhaskasumiga. 500 000 aktsionäri saavad kompaniilt dividende summas 0,04 eurot aktsia pealt, kogusummas 7,6 miljonit eurot.

Dividende makstakse esimest korda, kuigi firma loodi juba 1986. aastal. Esimesed rongid Prantsusmaa ja Suurbritannia vahel hakkasid sõitma 1994. aastal. Eurotunnel oli mitmeid kordi pankroti äärel ja leppis kokku võlgade ümberkujundamises. Juhatuse teatel lõppes majanduslikult ebamäärane periood mullu. Dividendide väljamaksmise otsust ei mõjutanud isegi hiljutine tulekahi, mille kahjumiks kujunes 200 miljonit eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474