7. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa tõusis maailma suurimaks heroiinitarbijaks

Venemaa narkokontrolli teenistuse direktori Viktor Ivanovi sõnul on riigist saanud maailma suurim heroiinitarbija, vahendas lenta.ru uudisteagentuuri Reuters.

Ivanov rääkis, et suurim kogus heroiini tuleb Venemaale Afganistanist. Ivanovi hinnangul tõi läbikukkunud 10aastane moonipõldude hävitamise plaan kaasa selle, et heroiini transiit Venemaale läbi Kesk-Aasia riikide on märkimisväärselt kasvanud.

RIA Novosti andmetel rääkis Ivanov, et viimase seitsme aastaga on opiaatide tootmine kasvanud Afganistanis 44 korda. Afganistanis hoitava puhta heroiini varu arvatakse olevat kahe ja kolme tuhande tonni vahel.

2009. aastal on Venemaa narkokontroll tabanud 384 heroiinipartiid üldkaaluga üle 400 kilo. 2008. aastal õnnestus tabada ja konfiskeerida 3,5 tonni heroiini.

Ivanov märkis, et tal ega ka Euroopa Liidul pole andmeid, kas ja kui palju heroiini jõuab Venemaa kaudu Euroopa Liidu riikidesse.

Mitteametlikel andmetel on Venemaal 2-2,5 miljonit narkomaani, ametlikel andmetel on narkomaane vaid 500 tuhat. Ekspertide hinnangul sureb riigis narkootikumide tarbimise tõttu igal aastal kuni 30 tuhat inimest.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474