8. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsatulekahjude süütaja võib saada surmanuhtluse

Kalifornia elanik Raymond Lee Oyler, kes korraldas 2006. aastal rohkem kui 10 metsatulekahju, võidakse kohtus surma mõista.

Kohtus leidis tõestust, et 38aastase Oyleri süül sai surma viis tuletõrjujat, vahendas Lenta.ru uudisteagentuuri Agence France-Presse.

Ilmnes, et Oylerist sai süütaja protesti märgiks peale seda, kui tema koer varjupaika viidi ja seal tõenäoliselt uinutati. Süüdistaja suutis tõestada, et Oyler süütas metsa öösiti, kui tuletõrjujad ei tohtinud õhust tule levikut jälgida ega kustutada.

Süütaja jäi korrakaitsjatele vahele peale seda, kui tema auto videovalveseadmega üles võeti. Oyleri sõbranna majast leitud tikud osutusid identseteks nendega, mis avastati põlengute vahetust lähedusest. Lisaks juhtus üks tunnistaja nägema, kuidas Oyler parklast tulemöllu nautis.

Arvatakse, et just Oyleri tegudest hävis 17,4 tuhat hektarit metsa ja 50 maja. Surma saanud viis tuletõrjujat püüdsid päästa inimesi põlevast veoautost.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474