9. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koger Kinnisvara: loodame maksuvõla ajatada

Koger Kinnisvara loodab lähipäevil ajatada üle 7 miljoni krooni küündiva käibemaksuvõla, ütles Äripäevale Koger Kinnisvara juhatuse liige Andres Pärloja.

"Maksuametiga suhtleme hetkel aktiivselt. Võlgnevuse ajatamise kokkulepe sõlmitakse loodetavasti lähipäevil," ütles Pärloja. "Kontode arestimist me kindlasti ei karda, sest ei ole maksuameti eest kuskile peitu pugenud," märkis ta.

Nädalavahetusel kajastas "Aktuaalne kaamera" Koger Kinnisvara raskusi pangale tagasimaksete tegemisega. Müüdavate korterite hinnad on langenud nii madalale, et pank tahab saada rohkem raha, kui seda müügist laekub. Pärloja ütles, et praegu saadakse kenasti hakkama. „Pangad on olnud väga koostöövalmid ja on oma tagastusmäärasid ruutmeetri kohta langetanud, mis võimaldab meil teenindada laenu põhiosa, intressi ning tasuda ka kõik vajalikud riigimaksud,“ ütles juhatuse liige.

Ta lisas, et panga nõutavad tagastusmäärad on viidud vastavusse tegeliku turuolukorraga ning Koger Kinnisvara saab jätkata oma tegevust. „Kinnisvara müües maksame ära oma kohustusi ja tekitame ettevõttele rahavoogu. Ka riigi ees tekkinud võlgnevuse kustutamiseks on meil reaalsed allikad olemas,“ selgitas Pärloja.

Koger Kinnisvara pikendas hiljuti võlakirjade lunastamise tähtaega. Kas on otsustatud, mis võlakirjade lunastamise tähtaja kukkudes tehakse?

Pärloja sõnul on tegevuskava selles osas olemas, kuid täpsemalt saab ta rääkida selle nädala lõpus.

ERR.ee vahendas, et Kogeri Kinnisvara müüs eelmise aasta lõpus Volta majas kortereid nii odavalt, et ei suutnud müügi pealt käibemaksu ära maksta. Nüüd on Kogeri Kinnisvaral maksuvõlg üle seitsme miljoni krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474