13. märts 2009

Ligi: pensioni sidumine laste arvuga iibele ei mõju

Iibele selline pensionipreemia ei mõju, küll aga teab igaüks niigi, et vanadus üksinduses on valus, vastas Reformierakonna fraktsiooni liige Jürgen Ligi tänasele Äripäeva päevaküsimusele, kas pensioni peaks siduma laste arvuga.

"Pensionisüsteemi eesmärk on inimeste toimetulek vanas eas, ta peab olema pikaajaliselt stabiilne ning teistsuguseid eesmärke ei tohi talle püstitada," märkis Ligi. "Ka lapsed on vanematele nende mittetoimetuleku korral tugi," arvas Ligi ja küsis, miks peaksime üksikute olukorda veelgi halvendama.

Tema sõnul pole lastetus ja üksindus enamasti vaba valik. "Aga nad on lisariskitegurid ja teevad vanaduse õnnetumaks," lisas Ligi. "Miks peaks riik õnnetust väiksema pensioniga osatama?"

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474