13. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi: pensioni sidumine laste arvuga iibele ei mõju

Iibele selline pensionipreemia ei mõju, küll aga teab igaüks niigi, et vanadus üksinduses on valus, vastas Reformierakonna fraktsiooni liige Jürgen Ligi tänasele Äripäeva päevaküsimusele, kas pensioni peaks siduma laste arvuga.

"Pensionisüsteemi eesmärk on inimeste toimetulek vanas eas, ta peab olema pikaajaliselt stabiilne ning teistsuguseid eesmärke ei tohi talle püstitada," märkis Ligi. "Ka lapsed on vanematele nende mittetoimetuleku korral tugi," arvas Ligi ja küsis, miks peaksime üksikute olukorda veelgi halvendama.

Tema sõnul pole lastetus ja üksindus enamasti vaba valik. "Aga nad on lisariskitegurid ja teevad vanaduse õnnetumaks," lisas Ligi. "Miks peaks riik õnnetust väiksema pensioniga osatama?"

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474