16. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnuvabriku jõuguga seostatud Tarmo Bergi firma võib pankrotti minna

OÜ Water Ser Ehitusjuhtimine taotleb kohtu kaudu meedias tihti Linnuvabriku jõuguga ja Marbellaga seostatud Tarmo Bergi osalusega kinnisvarasektoris tegutseva BaltFix OÜ pankrotimenetluse algatamist.

BaltFix kuulub võrdselt kahele mehele Tarmo Bergile ja Heigo Kraavile.

„Eks ta võlgnevuste pärast on,“ vastas Water Seri juhatuse liige Alar Kaup küsimusele, millistel kaalutlustel BaltFixi vastu kohtusse pöörduti. Kaup kohtuasjast lähemalt rääkida ei teadnud ning suunas Äripäeva teise juhatuse liikme Andres Pürgi poole. Praegu Äripäeval Pürgi kätte saada pole õnnestunud.

BaltFixil maksuvõlga riigi ees ei ole, küll aga ripub ettevõttel Krediidiinfos üks liisinguvõlg summas kuni 200 000 krooni.

2007. aastal kirjutas Äripäev, et pikka aega politsei huviorbiidis püsinud Tarmo Berg ajab sõbra Heigo Kraaviga BaltFixi kaudu kinnisvaraäri. Firmal on Rae vallas üle 7 ha suurune Karukella kinnistu. Detailplaneeringu Karukella kinnistule kinnistas Rae vallavolikogu vahetult enne 2006. aasta jõule. 23 krundile lubati ehitada 4 üksikeramut, 14 paariselamut ja 5 ridaelamut.

Lisaks oli 2007. aastal Bergi ja Kraavi firmal BaltFix ligi 20 000 ruutmeetrit maad Viimsis Lubja külas, sh Serva kinnistu. Bergi firma TBG Investi 2006. aasta majandusaasta aruandes seisab, et firma plaanib hakata arendama 7000ruutmeetrist kinnisvaraprojekti Jõelähtme vallas Loo alevikus Lepa teel, mille omanikuks on Ardi ja Mart Sillarile ja Bergile kuuluv firma Estecor Invest OÜ.

Water SER Ehitusjuhtimine on Water Ser Groupi kuuluv ettevõte, mille juhatusse kuuluvad Alar Kaup, Andres Pürg ja Tõnis Samm.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474