17. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco: meil pole Tederiga kokkulepet

„Arco Varal ei ole kohtuvälist kokkulepet AS Ühendatud Kapitaliga tehtud ettemaksu ja allutatud laenude tagasimakseks“, kinnitas Arco Vara juhatuse liige ja finantsjuht Heigo Metsoja vastupidiselt Ühendatud Kapitali nõukogu liikme Hillar Tederi täna varem välja öeldule, nagu oldaks kohtuväliselt kokkulepe sõlmitud, kuid puudub veel allkirjadega kinnitamine.

Arco Vara loobus Ukraina Simferoopoli kaubanduskeskuse tehingust, kuna sisenemise ajaks oli kapitali hind kasvanud.

„Arco Vara loobus 03.10.2008 Ukraina Simferopoli tehingust, sest sisenemise struktuur ja hind ei arvestanud sügisel kõrgemaks muutunud finantseerimisriski ja kapitali hinda,“ ütles Metsoja.

Arco Investeeringute AS esitas Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohtusse hagiavalduse 137 mln krooni sissenõudmiseks AS Ühendatud Kapitalilt ning taotluse hagi tagamiseks.

11.03.2009 rahuldas Harju Maakohus Arco Vara hagi täies ulatuses. Arco Vara hagi tagamiseks seab Harju Maakohus AS Ühendatud Kapital tütarettevõte aktsiate ja osade käsutamise keelumärked, arestib võlgniku rahalised vahendid Eesti krediidiasutustes ning seab kohtulikud hüpoteegid ettevõtte kinnistutele.

Ühendatud Kapitali nõukogu liige Hillar Teder ütles täna Äripäevale, et Arco Vara osalemise Ukraina suurprojektis lükkas uppi finantskriis, mistõttu Arcol ei ole aasta tagasi lubatud 17 miljonit dollarit (ligi 205 miljonit krooni). Tederi sõnul oli Arco Varal aasta tagasi projektiga alustades umbes 600 -700 miljonit krooni arvel, kuid sügiseks 2008, kui pidi toimuma Arco sisenemine projekti ettevõttel enam raha polnud. „Me tegelikult ei vaidle ju selle üle, me saame Arcoga normaalselt läbi ja saame aru, et kui ettevõte on sattunud sellisesse seisu ja tal vahendid puuduvad siis ta ei saa seda projekti teha,“ kommenteeris Teder. Ta lisas, et saab aru, et Arco Varal on praegu raha vaja, et lunastada juulikuus võlakirjad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474