18. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts kavandab riiklikku kindlustusfirmat

Majandusminister Juhan Parts (IRL) kaitseb homme valitsuses oma kava luua eraldi riigile kuuluv kindlustusselts, mis hakkaks andma ettevõtetele pikaajalisi ekspordigarantiisid.

Majandusministeeriumi andmeil paneks riik sellesse firmasse mitmel viisil sisse 500 miljonit krooni kapitali, kirjutab Postimees. Firma omanikeks saaksid kahe kolmandiku ulatuses otse riik ja ühe kolmandiku osas riiklik sihtasutus Kredex.

Sellise tingliku nimega Riigi Kindlustuse abil oleks võimalik suurendada riigi antavate ekspordigarantiide limiiti seniselt miljardilt kroonilt kolmel miljardile ning toetada kokku 550 firmat, kui neist igaüks saab abi 3,5 miljoni krooni väärtuses.

Eesti Kindlustusseltside Liidu juhatuse esimees Kristjan Niinemaa ütles, et kuna krediidikindlustus on suhteliselt riskantne tegevus, siis Eesti kohalikud kindlustusseltsid selles äris ei osale.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474