20. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BÖRS: hädas pangad võivad parimatest töötajatest ilma jääda

USAs möödus optsioonireede languse märgi all. Aktsiaturu avanemise järel suutsid investorid lühiajaliselt aktsiad tõusule saada, kuid maad võttis kasvav langusmeeleolu. Kardetud optsioonireedele omaseid väga suures ulatuses kõikumisi aset ei leidnudki.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1,7 protsenti, 7277,90 punktile. Nasdaq langes 1,8 protsenti, 1457,27 punktile. S P 500 indeks langes kaks protsenti, 768,54 punktile.

USA seadusloojate suur soov konfiskeerida läbi maksustamise abirahaga turgutatud pankade ja teiste hädaliste töötajate preemiad võib endaga kaasa tuua tahtmatu kõrvalefekti. Nimelt võivad parimad töötajad, kes ei ole seotud probleemide tekitamisega, lihtsalt valitsuse abist sõltuvatest pankadest lahkuda ja minna tööle pankadesse, mis on saanud riigiabita hakkama. Tekib küsimus – kes hakkavad tööle elustatavates pankades?

Täna tulid alla pangaaktsiad. Paremini läks pankadel, mis abiraha ei vajanud ja nüüd võivad leida endale väga häid töötajaid, keda nad tavatingimustes motiveerida ei oleks suutnud. USA esindajatekoda on töösse võtnud seaduseeelnõu, mis näeb abiraha saanud pankade töötajate preemiate maksustamist 90 protsendise maksumääraga. Tagasihoidlikum Senat plaanib tuleval nädalal hääletada preemiate 70 protsendiga maksustamise üle.

AIG aktsia hind kukkus 24,1 protsenti, 1,23 dollarile. Pangaboonuste maksustamisele valaski iseäranis õli tulle AIG. JPMorgani aktsia hind langes seitse protsenti, 23,20 dollarile. Citigroupi aktsia kaotas 0,8 protsenti, makstes 2,58 dollarit. Bank of America aktsia hind langes 11 protsenti, 6,17 dollarile.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474