• 20.03.09, 20:02
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti-Läti piiripunktihoone võib minna tasuta üle Lätile

Kuna ühinemine Schengeni viisaruumiga kaotas vajaduse alalise piirikontrolli järele, otsustavad Eesti ja Läti riik maa ning üle 80 miljoni krooni maksnud piiripunkti omandiõiguse.
«Eesti-Läti piiripunkti hooned paiknevad Läti Vabariigi maa peal ning vastavalt lepingule oleme maad tagasi Lätile andmas,» rääkis rahandusministeeriumi pressiesindaja Viljandi maantee ääres oleva piiripunkti kompleksi hetkestaatusest ajalehele Valgamaalane.
Mõlema linna juhid soovivad tervikobjekti kasutada Valga-Valka ühistes projektides ja Valka linn on juba moodustanud vastava töökomisjonigi.
Valga linnapea Ivar Undi sõnul on kaalumisel praegu kaks mõtet: kas arendada see ettevõtete inkubaatoriks või kaugsõiduautojuhtide parklaks koos ööbimiskohtade ja toitlustamisega.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele