20. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inimeste huvi välismaal töötamise vastu tõusnud

Kasvav tööpuudus sunnib inimesi otsima tööd välismaalt, tööturuameti teatel on võrreldes sügisega huviliste arv kuni viis korda suurem.

Tallinnas elav kogemustega ehitaja Viktor Ojaaru, kes töötas kaks aastat Ahvenamaal ehitajana ja tuli vahepeal koju, kui Eesti ehitusturul olid head ajad, läheb nüüd taas Ahvenamaale tagasi, vahendas ERRi uudisteportaal Aktuaalset kaamerat.

Viktor läheb tagasi tuntud ja teada ehitusfirmasse, kuid väga palju inimesi otsib tööd välismaal Euroopa riikide tööturuameteid ühendava töövahenduse võrgustiku EURES kaudu.

"Võin öelda, et neli-viis korda on neid inimesi rohkem küsimas nõu töötamisvõimalustest Euroopas," ütles tööturuameti EURES võrgustiku juhtivspetsialist Marta Traks. "Kui harilikult on neid tööpakkumisi üle 1,5 miljoni, siis tänase seisuga on natuke rohkem kui 890 tuhat tööpakkumist ja otsitakse enamasti kõrge kvalifikatsiooniga spetsialiste ning loomulikult

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474