24. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahnitski: hindade tõstmine oli loomulikuks reaktsiooniks hiigelkahjumile

Ergo Kindlustuse juhatuse liige Sergei Vahnitski märkis, et liikluskindlustuse hindade tõstmine 2008.aastal oli loomulikuks reaktsiooniks 2007. aasta liikluskindlustuse hiigelkahjumile, mis oli 145 miljonit krooni. "

"Sellest kahjumist tulenevalt korrigeerisid paljud seltsid oma hindu," märkis Vahnitski ja lisas, et ERGO tugineb hinnakujundamisel eeskätt seltsi kahjustatistikale, mitte LKFi analüüsile.

"Praeguste trendide analüüs peaks kevadel valmima ning sellest selgub vajadus hinnakorrektsiooniks," kommenteeris Vahnitski 2009. aasta liikluskindlustuse hinnamuutusi.

"Oleme eelmisest aastast alates rakendanud ka liikluskindlustuses sõidukipõhist hinda, arvestades tarifitseerimisel konkreetse auto mudeli-margi kahjustatistikat," rääkis juhatuse liige ja lisas, et sellest tulenevalt võib öelda ette üldtrendi: nendel mudelitel-markidel, mis sattusid eelmisel aastal enam liiklusõnnetustesse, tariif tõuseb, samas kui väiksema kahjustatistikaga mudelitel langeb. Tema sõnul keskmisi muutusi on vara ennustada. "Kuid ka meile teeks hea meelt, kui liikluskultuuri paranemine jätkuks, siis saaks seda ka hindades kajastada," selgitas Vahnitski.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474