30. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko: Nordeconi börsiteatest puudub oluline info

Ehitusfirma Nordecon tehingut oma suuromaniku Toomas Lumani kinnisvaraprojektiga kajastav börsiteade on puudulik, ütles kõnealusest arendusprojektist 50% omava ASi Merko Ehitus juhatuse esimees Tiit Roben.

"Selle alusel jääb ebaselgeks, mis lisakohustused tehinguga kaasnevad. Kas lisaks ostuhinnale ostab Nordecon International Arealiselt välja ka OÜ Unigatele antud omanikulaenu ja kaasneva intressinõude," küsis Roben.

Nordecon (endise nimega Eesti Ehitus) teatas reede õhtul vahetult börsi sulgemise eel, et ostis 20 miljoni krooniga oma suuromaniku Toomas Lumani kontrollitavalt firmalt Arealis 50% Lasnamäe kinnisvaraarendusprojektist. Ülejäänud 50% omanik on seal Merko Ehitus.

Börsiteate kohaselt lisandub ostusummale projekti edukusest tulenev muutuvosa. "Millest sõltub ning kuidas kujuneb börsiteates mainitud ostusumma muutuvosa," tõi Roben veel välja ühe Merko Ehitusele arusaamatuks jäänud nüansi.

Asjaolusid teadmata ei soovinud Roben vastata küsimusele, kas Merko Ehitus oleks valmis praeguses olukorras oma osalusest selles projektis loobuma. "Arvestades tänast turuolukorda ning kinnistuga kaasnevaid probleeme, oleks hetkel pigem müümas kui ostmas," ütles ta siiski.

Lähitulevikus Merko Ehitus Paekalda projektil arendustegevust ette ei näe, märkis Roben. Ka Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink tunnistas, et Paekalda projekt jääb ootama turuolukorra muutumist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474