1. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraärimees põhjendab Baltreal Investi maksuvõlga

Omal ajal Hansapanga grupist tuule tiibadesse saanud kinnisvaraärimees Sander Kaus põhjendab ettevõtte maksuvõlga laekumata sisendkäibemaksuga. Ettevõtte kinnistu oli hiljuti sundmüügis omaniku ja laenuandja vabatahtliku otsuse alusel.

Kaus kommenteeris Baltreal Investi käekäiku: "Pangad ja kreeditorid mõistavad, kui enamus ettevõtte aktiva positsioone on pikaajalise varapositsiooni all. Laenusid pikendatakse koostöös pankade ja kreeditoridega vastavalt poolte ühisele nägemusele - kas on mõistlik aega juurde võtta ja laenusid pikendada või on mõistlikum varapositsioon likvideerida ning kohustusi vähendada."

Kinnisvaraärimees lisas: "Viidatud ühe kinnistu täitemenetlus toimus viimatimainitud ühise ja vabatahtliku otsuse alusel. Maksuvõlg on tekkinud kinnistute järelmaksuga müügist, kus ostja maksab Baltrealile käibemaksu peale sisendkäibemaksu tagastamist. Peale käibemaksu laekumist saab ka Baltreal võla maksuameti ees kustutada."

Kaus märkis: "Eeldatavasti on eesolevaid kinnistute realisatsioone arvesse võttes maksuvõlg üleval ka aprillis. Seejärel saavad võlad riigi ees likvideeritud. Oleme sellisest asjade käigust informeerinud ka oma maksuhaldurit ning lubanud hoida neid edasiste arengutega kursis."

Maksu- ja tolliameti andmetel on Baltreal Invest võlgu 607 711 krooni makse. Käibemaksuvõlg ulatub seejuures 442 807 kroonini, kinnipeetud tulumaksuvõlg 59 041 ja sotsiaalmaksuvõlg 99 279 kroonini. Võlad ajatatud ega vaidlustatud pole.

Märtsi alguses korraldas kohtutäitur enampakkumise ehitusprojektiga ärimaale Tallinnas aadressil Pärnu mnt. 453h, millel lasus DnB NORD Banka hüpoteek summas 7,2 miljonit krooni. Ostjate leiguse tõttu müümata jäänud maa alghind oli 10,6 miljonit krooni.

Baltreal Investi osalusega Kakumäe Jahisadam teenis 2008. aastal 21,3 miljonit krooni kahjumit, intressidena voolas palgaliste töötajateta ja 0-käibega ettevõttest välja 18 miljonit krooni. 4D Capital Management sai 110miljoni kroonise müügitulu juures ligi 4 miljonit krooni kahjumit. Finantskulud ulatusid seejuures 12 miljoni kroonini.

Kinnisvarakontsern Baltreal Invest sai mulli 11,3 miljoni kroonise konsolideeritud müügitulu juures ligi 69 miljonit krooni kahjumit. Kogu kontsern kaotas finantskuludena möödunud aastal 46,8 miljonit krooni. Kontserni bilansimaht oli samal ajal 315,7 miljonit krooni.

Vannutatud audiitor Ksenia Lukkanen juhtis Baltreal Investi majandusaasta aruandes tähelepanu lühiajaliste laenukohustuste tähtaegse täitmise raskustele.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474