1. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reval Auto: kärpida võiks ametnike palku

Kärpida võiks riigiametnike palku ja asutuste tegevuskulusid, tõid välja Äripäeva tänasele päevaküsimuse vastuses nii Reval Auto juhatuse liige Marika Sandre ja MAP Eesti juhatuse esimees Külli Meister.

„Nii nagu ettevõtetes vaadatakse üle kulutused, peaksid kõik riigiasutused oma tegevuskulud üle vaatama,“ ütles Sandre ning lisas, et kindlasti ei tasuks minna hariduse kallale ja sotsiaaltoetusi on juba kärbitud.

„Haigekassa hakkab otseselt silma, kui minna numbrit kinni panema, siis tulevad vastu ainult tasulised teenused, sealt ka mitte kärpida,“ sõnas Sandre. Teedeehituses lükkaks juhatuse liige mõned projektid lihtsalt edasi.

„Käibemaksu ei tasuks praegu kindlasti tõsta. Pigem vaadata üle mõned soodustused, mida tõsteti ja neid pigem langetada,“ soovitas ta.

Külli Meister nõustus riigiametnike palkade kärpimises vajaduses osas Sandrega ning lisas veel, et riigikogu palkadel on igasuguseid soodustusi ja lisatasusid, mida võiks ka kärpida.

„Kindlasti ei tohiks enam kärpida hariduselt, laste ning väetite ja viletsate arvelt, kes mingitel põhjustel iseendaga hakkama ei saa,“ tõi ta välja ning lisas, et ei mõtle siinkohal neid, kes tööd teha ei viitsi vaid ikka invaliide ja lapsi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474