2. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind hüppas 7 protsenti

Nafta hind hüppas G20 riigijuhtide lubaduse tõttu pumbata maailmamajandusse triljon dollarit üle seitsme protsendi 52 dollarini barrel, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

New Yorgi kaubabörsil kerkis toornafta hind 7,5 protsenti 52 dollarini barrel, Londonis kallines naftabarreli hind kaheksa protsenti 52,27 dollarini.

„Praegune nafta hinnaralli on seotud optimismiga, mis tuleneb Londonis toimuvast G20 kohtumisest,“ lausus uudisteagentuurile Houstonis asuva analüüsikeskuse IAF Advisors uuringute direktor Kyle Cooper. „Hinnatõus ei baseeru aga fundamentaalnäitajatel, sest nõudlus on väike ja laoseis suur,“ lisas ta.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri (IEA) juht Nobui Tanaka lausus, et agentuur alandab ilmselt globaalse nõudluse prognoosi. „On selge, et allapoole revideerimine on vältimatu, aga ma ei oska öelda kui suur see on,“ lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474