5. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistud jäävad ilma lubatud remonditoetusest

Kohtla-Järve eelarvekärped on nüüdseks ulatunud linna korteriühistute toetamiseni mõeldud rahani - tänavu ei tule linnalt korterelamute fassaadide ja katuste remondi kulutuste hüvitamiseks ühtegi krooni, kirjutab Põhjarannik.

KÜ Ahtme maantee 27 juhatuse esimees Oksana Krotova ütleb, et ühistu renoveeris põhjalikult fassaadi ning lootis linnalt saada 300 000 krooni.

Viimastel aastatel on Kohtla-Järve linn oma eelarvest hüvitanud korteriühistutele 20 protsenti katuste ja fassaadide remondiks kulunud rahast. Praegu on linnavalitsusele laekunud 170 avaldust korteriühistutelt, kes on oma majad korda teinud, esitanud kulueelarve ning loodavad linnalt saada lubatud hüvitist. Mõned ühistud on avalduse esitanud juba rohkem kui aasta tagasi, kuid tänavu ei tasu neil kulutuste korvamisele loota.

Linnavalitsuse linnamajanduse spetsialisti Ljubov Kuznetsova sõnul on Ahtme linnaosast esitatud 95 avaldust, mille põhjal peab linn välja maksma 2 218 000 krooni, ning Järve linnaosast 75 avaldust, mille alusel tuleb korteriühistutele hüvitada 1 774 000 krooni.

KÜ Ahtme maantee 27 juhatuse esimees Oksana Krotova ütles, et ühistu ootab 300 000 krooni suurust hüvitist juba poolteist aastat. Praegu on ühistu raskes olukorras. Katuse remondiks ning uste-akende vahetuseks võttis maja 1 200 000 krooni laenu.

"Laenu tagasimaksmiseks tuli hooldustasu tõsta 9,60 kroonini ruutmeetri kohta, millest 3,60 krooni läheb maja ülalpidamiskuludeks ning 6 krooni remondifondi," rääkis Krotova. "Inimestel on muidugi raskevõitu maksta, me lootsime väga sellele, et linna lubatud hüvitis aitab meil probleemidega toime tulla."

Ligemale 2 miljoni krooni suurune krediidivõlg lasub ka maja fassaadi põhjalikult uuendanud korteriühistul Õpetajate 14, kes on nüüd tõstnud hooldustasu 12,50 krooni ruutmeetrilt, et suudaks pangale laenu tagasi maksta. KÜ juhatuse esimehe Tatjana Tšerepova sõnul muudab asjaolu, et linn on hüvitiste maksmise lõpetanud, maja elu tunduvalt keerulisemaks, kõik kavandatud tööd tuleb peatada. "Kuid meil ei jää muud üle kui loota, et millalgi saab linn meie kulud siiski hüvitada," rääkis Tšerepova.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474